Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με κερκυραϊκό χρώμα η απονομή για τις ιστιοπλοϊκές επιδόσεις του 2023

Ιστιοπλοΐα
17 Φεβρουαρίου 2024 / 22:30
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Σκάφη του ΝΑΟΚ, του ΙΟΜΑΓ και του ΙΟΚ βραβεύθηκαν στην ειδική εκδήλωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

ΑΘΗΝΑ. Στην κατάμεστη αίθουσα του Ευγενίδειου Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17/02, η απονομή Ετήσιας Κατάταξης Ranking List 2023 της Επιτροπής Αγώνων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ).

Πληρώματα από 10 Περιφέρειες που μετέχουν στην ΕΙΟ και που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους στους αγώνες την προηγούμενη χρονιά βραβεύθηκαν σε μια ειδική τιμητική εκδήλωση.

Έντονο ήταν και το κερκυραϊκό χρώμα, όπου σκάφη του ΝΑΟΚ, του ΙΟΜΑΓ και του ΙΟΚ κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να βρεθούν στις «χρυσές» τριάδες των νικητών.

Συγκεκριμένα, την 1η θέση ORCi κατάταξης 2023 Περιφέρειας Ιονίου έλαβε το σκάφος του ΝΑΟΚ «Feel Free» με κυβερνήτη τον Χάρη Ζήζη και πλήρωμα τους Αργύρη Κουλούρη, Μπάμπη Σαββανή και Γιώργο Λάτσα και την 2η θέση το σκάφος του ΙΟΜΑΓ «Rush» με κυβερνήτη τον Μιχάλη Τσατσόπουλο.

Επίσης το σκάφος «Feel Free» έλαβε και την τρίτη θέση στην πανελλήνια κατάταξη Sportboat 2023.

Ομάδα Fell Free

Το σκάφος του ΙΟΚ «Κλεοπάτρα» με κυβερνήτη τη Σπυριδωνία Μεταλληνού έλαβε την 3η θέση ORC Club στην Περιφέρεια Ιονίου. 

Επιπλέον, ο Κερκυραίος ιστιοπλόος Αλέξανδρος Ραρής συμμετείχε και διακρίθηκε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ORC στη Μάλτα με το σκάφος Blue Line, ομάδας της Καλαμάτας. Ειδικότερα το «Blue Line» κατέκτησε την 4η  θέση γενικής στην κατηγορία C και την 1η θέση στους μη επαγγελματίες (Corinthians) της ίδιας κατηγορίας.

Η ομάδα Καλαμάτας που συμμετέχει και ο Αλ. Ραρής

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, του ΔΣ της ΕΙΟ και εκπροσώπων του ΓΕΝ και του Λιμενικού Σώματος.

ΦΩΤΟ@ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ/ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.