Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ημερομηνίες ορόσημα της εφαρμογής των νέων κανόνων κατά της βίας στα γήπεδα

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου (Δ), ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης (Α) και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης (Κ) πραγματοποιούν δηλώσεις σχετικά με το wallet εισιτήριο και την επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων, στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Αθήνα, Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
07 Φεβρουαρίου 2024 / 15:07

Όπως τους ανακοίνωσε ο υφ. Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 7/2

ΑΘΗΝΑ. Στις 13 Φεβρουαρίου, ανοίγουν ξανά τα γήπεδα του ποδοσφαίρου. Νέα σύνθεση της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας με τις αναβάθμισες αρμοδιότητες. Δρακόντειες ποινές με βασική αυτή των κεκλεισμένων, αν παραδείγματος χάριν πέσει εντός γηπέδου κροτίδα ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο το γήπεδο δεν θα έχει θεατές στο αμέσως επόμενο εντός έδρας ματς.

Η επιβολή ποινών είναι δέσμια αρμοδιότητα, καθώς μόλις έρθει η έκθεση της Αστυνομίας και των παρατηρητών αποφασίζεται άμεσα το κεκλεισμένων των θυρών από την αμέσως επόμενη αγωνιστική.

Από την Τετάρτη 6 Μαρτίου και μετά οι κάμερες που θα εγκατασταθούν θα λειτουργούν βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου, το οποίο διασφαλίζει βήμα βήμα την εφαρμογή και την υλοποίησή του θα καθορίσει το αν θα ανοίξουν τα γήπεδα.

Στις 9 Απριλίου εφαρμόζεται η ταυτοπροσωπία. Με αυτή την αλλαγή, θα οι Αρχές θα γνωρίζουν όνομα, επίθετο, τηλέφωνο, όποιου εισέρχεται στο γήπεδο. 

Άλλες παρεμβάσεις στον νόμο, όπως μία λέσχη ανά έμβλημα, η ρήτρα παραβατικότητας, όπου θα παρακρατούνται από το ποσοστό από το στοίχημα στις ομάδες που προβαίνουν σε παραβατικές πράξεις και τα χρήματα θα πηγαίνουν στα εθνικά αθλητικά κέντρα.