Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «αποθήκη - παράγκα» του ΕΑΚ για εκγύμναση με όργανα

ΕΑΚΚ – Στίβος
06 Φεβρουαρίου 2024 / 15:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η ΕΔ/ΕΑΚΚ για τους δικούς της λόγους, έστειλε ένα έγγραφό με Αρ. Πρωτ. 34/12-1-2024 στον ΓΣ Κέρκυρας που αναφέρετε στη χρήση του «χώρου ντροπής» (αποθήκη όπως τον χαρακτηρίζει), χωρίς εδώ και ένα σχεδόν χρόνο από όταν έκλεισε η μεγάλη εξέδρα να ψάξει και να βρει λύση στο πρόβλημα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάτω από την εξέδρα υπήρχε αίθουσα για τον «Ηρακλή», το μηχάνημα ενδυνάμωσης των αθλητών, τον οποίον χρησιμοποιούσαν αθλητές όλων των αθλημάτων. Με το κλείσιμο της εξέδρας η «λύση» ήταν να μπει σε μια μικρή αποθήκη (παράγκα με λαμαρίνες) που είναι στην είσοδο απέναντι από το κολυμβητήριο, γιατί δυστυχώς η ΕΔ δεν βρήκε άλλη. Εκεί μπορούν να γυμνάζονται και τα παιδιά του στίβου, παιδιά μέλη των Εθνικών ομάδων, έστω και αν είναι ντροπή και κατάντια να γίνεται σε τέτοιες άθλιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η ΕΔ/ΕΑΚΚ για τους δικούς της λόγους, έστειλε ένα έγγραφό με Αρ. Πρωτ. 34/12-1-2024 στον ΓΣ Κέρκυρας που αναφέρετε στη χρήση του «χώρου ντροπής» (αποθήκη όπως τον χαρακτηρίζει), χωρίς εδώ και ένα σχεδόν χρόνο από όταν έκλεισε η μεγάλη εξέδρα να ψάξει και να βρει λύση στο πρόβλημα. Μάλιστα εκεί αθλητές εκτός από αθλητές-τριες του ΓΣ Κέρκυρας, προπονεί και ο Ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ κ. Π. Σκορδίλης τα μέλη της Εθνικής ομάδας στίβου και τους επίλεκτους άλτες-τριες, αφού αν και ζητήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ δεν του έδωσαν άλλο χώρο.

 

Παραθέτουμε το έγγραφο της ΕΔ/ΕΑΚΚ προς τον ΓΣ Κέρκυρας:

 Έγγραφο ΕΑΚΚ

Προς Γ.Σ. Κέρκυρας 2018

Έχει παρατηρηθεί ότι ο Σύλλογός σας χρησιμοποιεί τη μία από τις δυο αποθήκες του ΕΑΚ Κέρκυρας που βρίσκονται στο Εθνικό Στάδιο για εκγύμναση με όργανα των αθλητών σας.

Επειδή ο συγκεκριμένος χώρος ουδέποτε σας έχει παραχωρηθεί εγγράφως για το σκοπό αυτό, σας ενημερώνουμε ότι οτιδήποτε συμβεί στη διάρκεια χρήσης του, αποκλειστικά υπεύθυνο είναι το Σωματείο σας και ο υπεύθυνος προπονητής.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας

Επιτροπή Διοίκησης Ε.Α.Κ. Κέρκυρας

Τι να σχολιάσει κανείς; Κατάντια πραγματική ο τρόπος που λειτουργεί το ΕΑΚΚ (Ερείπιο Αθλητισμού Κέρκυρας) και η αντιμετώπιση των αθλητών. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά μια σειρά προβλημάτων που δεν λύνονται ή δεν οδεύουν προς λύση. Λυπάμαι που αναφέρουν σε μια απολογιστική (ή απολογιστική αν θέλετε) έκθεση της ΕΔ/ΕΑΚΚ για τη θητεία της να αναφέρουν ότι άλλαξαν τις λάμπες στο κλειστό και στο κολυμβητήριο, ότι έφεραν δυο μεταχειρισμένα κοντέινερ (μεταναστών) για να λειτουργήσει ο στίβος στο ΕΑΚΚ, μετά το κλείσιμο της εξέδρας. Ακόμα ότι έβαψαν το χώρο, που όποιος έχει πάει βλέπει το κλειστό εξωτερικά να έχει βαφεί μπροστά ΜΟΝΟ το κάτω κομμάτι «της φάτσας του» και τίποτε άλλο (το 20% του κτιρίου).

 

Φέτος η χρηματοδότηση από το Υπουργείο για τα ΕΑΚΚ είναι μεγαλύτερη και ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μετά τη συνάντηση που είχε με τις ΕΔ των ΕΑΚΚ με έγγραφό του τόνισε τα εξής: «Κεντρική επιλογή του Υπουργείου αποτελεί η εξασφάλιση ασφαλών, σύγχρονων και βιώσιμων αθλητικών εγκαταστάσεων και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει αποκλειστικά να δρομολογηθεί η αξιοποίηση των νέων πόρων, Η εικόνα των μη συντηρημένων και εγκαταλελειμμένων αθλητικών υποδομών πρέπει να αποτελέσει παρελθόν».

Παράλληλα ζητάει χρονοδιάγραμμα και περιγραφή των έργων που θα εκτελεστούν, όπως αναφέρει… για τη βελτίωση, συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών. .

Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και αυτό θα γίνει στο τέλος της χρονιάς και για την ΕΔ/ΕΑΚΚ που τα περισσότερα μέλη έχουν θητεία εκεί πάνω από 4 έτη.

 

Η αποθήκη όπου κάποιοι αθλητές του στίβου βρήκαν καταφύγιο για προπόνηση ΦΩΤΟ@ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

 

Το κλειστό του ΕΑΚΚ που «βάφτηκε» ΦΩΤΟ@ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια