Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγώνες δρόμου «ΑΚΡΟΛΟΦΙΤΩΝ» Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Αγώνες δρόμου «ΑΚΡΟΛΟΦΙΤΩΝ»
06 Φεβρουαρίου 2024 / 15:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Σαφώς μια αξιόλογη προσπάθεια, ένα γεγονός που είναι σημαντικό, που οδηγεί ακόμη περισσότερο κόσμο στην άθληση, όχι μόνο τους αθλητές, αλλά κάθε πολίτη και μάλιστα η διοργάνωση χαρακτηρίζεται και είναι ξεχωριστή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο να γίνεται στη Βόρεια Κέρκυρα ο αγώνας δρόμου «Ακρολοφιτών», που έχει τεράστια επιτυχία και είναι πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός. Η συμμετοχή τριών πολιτιστικών συλλόγων, της ΠΙΝ, του Δήμου και του ΣΕΓΑΣ, αλλά και όλων των σχολείων Δημοτικών, Γυμνασίων Λυκείων, ξεσηκώνει όλους όσους αγαπούν τον αθλητισμό και δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να συμμετάσχει, για το λόγο αυτό και κάθε χρόνο έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή. Οι αγώνες γίνονται προς τιμήν του σπουδαίου Κερκυραίου αθλητή των 3.000μ. στιπλ και μεσαίων αποστάσεων Σπύρου Κοντοσώρου και σε μνήμη του Βίκτωρα Σγουρόπουλου, του καθηγητή φυσικής αγωγής που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο στίβο και από τα χέρια του αναδείχθηκαν πολλοί Κερκυραίοι αθλητές.

Φέτος ορίστηκε να γίνει στις 3 Μαρτίου, ενώ λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα από τους διοργανωτές, φαντάζομαι όπως κάθε χρόνο αφετηρία και τερματισμός θα είναι το Δημ. Σχολείο Καβαλουρίου.

Σαφώς μια αξιόλογη προσπάθεια, ένα γεγονός που είναι σημαντικό, που οδηγεί ακόμη περισσότερο κόσμο στην άθληση, όχι μόνο τους αθλητές, αλλά κάθε πολίτη και μάλιστα η διοργάνωση χαρακτηρίζεται και είναι ξεχωριστή.

 

Η ανακοίνωση

 

Η Τοπική Κοινότητα & ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβαλλουρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρουσάδων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάτωνα Νυμφών με την συνεργασία της Π.Ι.Ν. , του Δήμου Β. Κέρκυρας και υπό την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, Διοργανώνουν τους Αγώνες Δρόμου «ΑΚΡΟΛΟΦΙΤΩΝ» προς τιμή του Σπύρου Κοντοσώρου& στη μνήμη του Βίκτωρα Σγουρόπουλου, την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Αγωνίσματα:

10.00μ. ανδρών – γυναικών

3.000μ. αγοριών – κοριτσιών γυμνασίων λυκείων

1.500μ. αγοριών – κοριτσιών δημοτικών σχολείων

θα ακολουθήσει η προκήρυξη με τις λεπτομέρειες διεξαγωγής των αγώνων.

 

Από παλιότερη διοργάνωση του δρόμου «Ακρολοφιτών» ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια