Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κύπελλο ΕΠΣΚ, «Σταύρος Σαββανής»: Πρόωρος τελικός στο κύπελλο, Αστέρας Πετριτή-ΑΕ Λευκίμμης

ΚΥΠΕΛΛΟ "ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΒΒΑΝΗΣ"
18 Ιανουαρίου 2024 / 12:23
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Οι δυο φιναλίστ του περσινού κυπέλλου και ομάδες της Γ΄ Εθνικής, ο Αστέρας Πετριτή με την ΑΕ Λευκίμμης θα βρεθούν αντιμέτωπες στον ένα ημιτελικό

Πρόωρο τελικό έβγαλε η κληρωτίδα το απόγευμα της Τετάρτης, στην κλήρωση για το κύπελλο της ΕΠΣΚ, «Σταύρος Σαββανής». Οι δυο φιναλίστ του περσινού κυπέλλου και ομάδες της Γ΄ Εθνικής, ο Αστέρας Πετριτή με την ΑΕ Λευκίμμης θα βρεθούν αντιμέτωπες στον ένα ημιτελικό.

Σαφώς και θεωρείται σαν «τελικός» του κυπέλλου επειδή αυτές οι δυο ομάδες είναι τυπικά καλύτερες από τις άλλες που αποτελούν το δεύτερο ζευγάρι και είναι ΟΦΑΜ-ΑΟ Κέρκυρα.  Βέβαια δεν μπορείς να είσαι για τίποτα σίγουρος, ειδικά τη φετινή σεζόν όπου και ο ΟΦΑΜ και ο ΑΟ Κέρκυρα είναι πολύ δυνατές σαν ομάδες, διεκδικούν το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική και σε έναν τελικό όποια και από τις δυο ομάδες περάσει και παίξει, κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος θα είναι.

Θα πρέπει αν τονίσουμε ότι ο Αστέρας Πετριτή είναι η ομάδα που τα δυο τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει το κύπελλο (έχει αυτές τις δυο κατακτήσεις στην ιστορία του) ενώ ΑΕΛ, ΟΦΑΜ και ΑΟ Κέρκυρα έχουν αρκετές κατακτήσεις.

Ο ΑΟ Κέρκυρα έχει 9 κατακτήσεις, ενώ από πέντε (5) έχουν η ΑΕ Λευκίμμης και ο ΟΦΑΜ, με τον Ιστορικό Όλυμπο να είναι η ομάδα που έχει πάρει  τις περισσότερες φορές το κύπελλο της ΕΠΣΚ και είναι (17) δέκα επτά. 

Κλήρωση ημιτελικής φάσης

Αστέρας Πετριτή – ΑΕ Λευκίμμης

ΟΦΑΜ – ΑΟ Κέρκυρα

Η πρόκριση θα παιχθεί σε δυο αγώνες, αφού θα γίνει από ένας στην έδρα κάθε αντιπάλου, με την διοργανώτρια να ορίζει τις επόμενες μέρες τις ημερομηνίες, αφού θα πρέπει να εξυπηρετηθούν και οι ομάδες μας που δίνουν την μάχη της παραμονής στην Γ΄ Εθνική.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, από τον τελικό του 2023 ανάμεσα σε Αστέρα και ΑΕ Λευκίμμης

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια