Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην κορυφή της Β΄ Εθνικής ΕΣΠΕΔΕ οι άνδρες της Βολίδας

Βόλεϊ
20 Δεκεμβρίου 2023 / 15:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Με διαδρομή 30 χρόνων ανελλιπούς παρουσίας στο βόλεϊ έχει η Βολίδα, με τον Σπύρο Καρδάμη όλα αυτά τα χρόνια να είναι η ψυχή της ομάδας, η οποία αγωνίζεται σε άνδρες και γυναίκες στην Β΄ Εθνική ΕΣΠΕΔΕ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με διαδρομή 30 χρόνων ανελλιπούς παρουσίας στο βόλεϊ έχει η Βολίδα, με τον Σπύρο Καρδάμη όλα αυτά τα χρόνια να είναι η ψυχή της ομάδας, η οποία αγωνίζεται σε άνδρες και γυναίκες στην Β΄ Εθνική ΕΣΠΕΔΕ. Τα τελευταία χρόνια το Θινάλι έχει μια σοβαρή συμμετοχή στις γυναίκες, είχε και μια πολύ μικρή παρουσία ο ΑΟ Γουβιών και τέλος.

Στην κατηγορία των γυναικών η Βολίδα και ο ΑΣΚ Θινάλι δεν είχαν ποτέ πρωταγωνιστικούς στόχους, μια καλή παρουσία με αξιοπρέπεια και αγώνα για ότι καλύτερο είναι η επιδίωξη τους. Και η παρουσία τους σε όλα τα ματς, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που παρουσιάζονται, αλλά και την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, είναι επιτυχία και πιστώνεται και στις αθλήτριες και στους προπονητές και στα συμβούλια των ομάδων.

Οι ομάδες του νησιού μας που στα τρία πρώτα ματς είχαν από μια νίκη, βρέθηκαν αντιμέτωπες την 4η αγωνιστική (16/12) με τον ΑΣΚ Θινάλι να είναι νικητής με 3-1 σετ, σε ένα πολύ όμορφα και ανταγωνιστικό ματς. Μετά από 4 αγώνες η Φιλία Άρτας προηγείται με 10 βαθμούς, ο ΑΓΣΙ έχει 8, το Θινάλι 6, η Βολίδα 3, η Λευκάδα 3 και ο Παναιτωλικός μηδέν.

Στην κατηγορία των ανδρών που μετέχει η Βολίδα με προπονητή παίκτη τον Αλέξανδρο Καρδάμη (γιο του ιδρυτή του τμήματος Σπύρου), κάνει εξαιρετική πορεία και είναι στην 1η θέση με 11 βαθμούς, μαζί με τον Ερμή Ηγουμενίτσας, μετά από πέντε αγωνιστικές, με την επόμενη ομάδα ΑΟ Πρέβεζας να είναι στους 6 Βαθμούς. Θέμα δηλαδή της Βολίδας και του Ερμή το φετινό πρωτάθλημα, με την Κερκυραϊκή ομάδα να πείθει ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Το τελευταίο ματς στην Άρτα κόντρα στον ΑΟ Φιλίας εύκολα έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ.

Το πρόβλημα και για την Βολίδα είναι στο που μπορεί να φτάσει, αν πάρει πρωτάθλημα και το εισιτήριο στη συνέχεια για την Α2. Και αυτό γιατί οικονομικά δεν μπορεί να πάει παραπέρα αν δεν υπάρξει σοβαρός χορηγός ή εγγυημένη χρηματοδότηση. Προς το παρών τα παιδιά της Βολίδας παλεύουν κάθε ματς, ευχαριστιούνται το βόλεϊ και ταμείο θα κάνουν στο τέλος. Είναι η πρώτη φορά που κερκυραϊκή ομάδα είναι τόσο ψηλά και ελπίζουμε να μείνει ως το τέλος.

 

Η φετινή ανδρική ομάδα της Βολίδας σε τάιμ άουτ ΦΩΤΟ@ΣΠ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια