Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ασημένιο μετάλλιο για την αθλήτρια του ΙΟΚ Μάγδα Κόκκαλη στο Πανελλήνιο ΑμεΑ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ
10 Nov 2023 / 10:15
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Με συνοδό τον Αλέξανδρο Κουλούρη, η πρώτη εμφάνιση σε αγώνες Hansa 303 Double, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές της επιστρέφει από την 32η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα 2023 η αθλήτρια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας (ΙΟΚ) Μάγδα Κόκκαλη που αγωνίστηκε στην παραολυμπιακή κλάση Hansa 303 Double.

Η παρθενική εμφάνιση της αθλήτριας του ΙΟΚ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ, που διεξήχθη στο πλαίσιο της κεντρικής διοργάνωσης, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Μαζί με τον συνοδό της Αλέξανδρο Κουλούρη πέτυχαν πολύ καλές εμφανίσεις και στις δυο ημέρες που διαγωνίστηκαν, κατακτώντας την 2η θέση στην γενική κατάταξη και το αργυρό μετάλλιο.

Ιστιοδρομίες

Συγκεκριμένα, οι τρεις ιστιοδρομίες της πρώτης ημέρας (07/11) στην παραολυμπιακή κλάση Hansa 303 Double, έφεραν το δίδυμο Κόκκαλη – Κουλούρη δεύτερους σε δυο κούρσες, ενώ σε ακόμη μια κατέλαβαν την τρίτη θέση αντιμετωπίζοντας πληρώματα ανάλογης κατηγορίας από την Καλαμάτα, την Αλεξανδρούπολη, την Πάτρα, την Καλλιθέα Αθήνας, το Ηράκλειο και τον Βόλο. Στην κατηγορία αυτή συμμετείχαν συνολικά 32 άτομα, εκ των οποίων οι 16 είναι αθλητές ΑμεΑ και οι υπόλοιποι ήταν οι συνοδοί τους.

Την δεύτερη και τελευταία ημέρα των αγώνων (09/11) κατέλαβαν στις ιστιοδρομίες την 1η-4η και 3η θέση. Ο συνολικός απολογισμός των εμφανίσεων τους, τους χάρισαν την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

ΙΟΚ: Είμαστε περήφανοι

Συγχαρητήριο μήνυμα για την επιτυχία τους, ανάρτησε στη σελίδα του, στο fb o IOK αναφέροντας: «Δεύτερη και τελευταία μέρα αγώνων με θέσεις στις ιστιοδρομίες 1η-4η και 3η , η Μάγδα Κόκκαλη με πλήρωμα τον Αλέξανδρο Κουλούρη, κατέκτησαν την 2η θέση στην γενική κατάταξη και το αργυρό μετάλλιο. Μπράβο παιδιά. Είμαστε περήφανοι και ελπίζουμε να παρακινήσετε πολλά παιδιά να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας και να ανοίξουν πανιά».
Η βράβευση του διδύμου έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, στην Καλλιθέα.

Η διεθνής διοργάνωση

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ, διεξήχθη στο πλαίσιο της 32ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας 2023 που διοργάνωσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με έξι ναυτικούς ομίλους, στον Φαληρικό Όρμο, στην Αθήνα. Στη διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 13 χώρες με πάνω από 600 αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος σε όλες τις ολυμπιακές και διεθνείς κατηγορίες. Δυναμικό «παρών» έδωσαν και ομάδες ΑμΕΑ που διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες  ΑμεΑ Hansa 303 Single και Hansa 303 Double, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ.

Photos: ΙΟΚ/FB

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.