Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοστίζει στην ΑΕΛ η έδρα, ισορροπημένος ο Αστέρας

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ
08 Nov 2023 / 16:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Έχουμε ήδη διανύσει τις 9 από τις 34 αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και οι ομάδες του νησιού μας δίνουν την μάχη της επιβίωσης, με τον Αστέρα να είναι οριακά πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού και την ΑΕΛ να είναι κάτω από αυτήν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε ήδη διανύσει τις 9 από τις 34 αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και οι ομάδες του νησιού μας δίνουν την μάχη της επιβίωσης, με τον Αστέρα να είναι οριακά πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού και την ΑΕΛ να είναι κάτω από αυτήν.

Βασικός στόχος και των δυο ομάδων φέτος είναι η παραμονή στη δύσκολη φετινή Γ΄ Εθνική, των περισσοτέρων και πιο δυνατών ομάδων στον όμιλο, αλλά και του απ΄ ευθείας υποβιβασμού 7 εκ των 18 (έξι θα λέγαμε σήμερα, αφού ο Μαγνησιακός δεν μετέχει πλέον και ήδη έχει υποβιβαστεί). Τι έχουν κάνει οι ομάδες μας σε αυτές τις αγωνιστικές που είναι το 28% του πρωταθλήματος.

Η ΑΕ Λευκίμμης με δυο νίκες (τις έκανε συνεχόμενες 4η και 5η αγωνιστική), δυο ισοπαλίες και πέντε ήττες έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στα επτά συνεχόμενα χρόνια που βρίσκεται στην κατηγορία. Θεωρείτε έμπειρη ομάδα, αλλά σίγουρα οι αλλαγές του καλοκαιριού ίσως έχουν επηρεάσει κάπως την ομοιογένειά της, θεωρώ όμως ότι η αδυναμία να εκμεταλλευτεί την έδρα της είναι το μεγάλο αγκάθι. Μόλις μια νίκη έχει κάνει εντός, ενώ έχει χάσει τρία παιγνίδια και αυτό την έχει φέρει πολύ πίσω. Εκτός έκανε μια νίκη με Μαγνησιακό αλλά από τη στιγμή που η ομάδα του Βόλου σταμάτησε να μετέχει όλες οι άλλες ομάδες θα πάρουν εκεί το ματς στα χαρτιά, άρα πλεονέκτημα για την ΑΕΛ δεν υπάρχει. Βέβαια τόσο στην Καστοριά, όσο και στην Πτολεμαΐδα η ΑΕΛ έχασε τη νίκη στα τελευταία λεπτά, θα μπορούσε να είχε φέρει δυο τρίποντα αλλά… Για τη συνέχεια πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, να κάνει νίκες για να μπορέσει να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Είναι μια ομάδα με βαριά φανέλα, εκτιμώ ότι θα συνέλθει σύντομα και θα ανέβει βαθμολογικά, άλλωστε έχει δυνατότητα να πάρει τη νίκη και σε οποιοδήποτε εκτός έδρας παιγνίδι. Δεν πρέπει όμως να μείνει βαθμολογικά ακόμη πιο πίσω, γιατί ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στην Ελλάδα στο β΄ γύρο κυρίως από και με τις ομάδες που βαθμολογικά είναι αδιάφορες. Τα αποτελέσματα στα ματς που έχει δώσει: Αρτάκη – ΑΕΛ 3-1, ΑΕΛ – Κιλελέρ 0-1, Αναγέννηση Άρτας – ΑΕΛ 1-0, ΑΕΛ – Θύελλα Κατσικά 1-0, Μαγνησιακός – ΑΕΛ 0-1, ΑΕΛ – Ζάκυνθος 1-2, Καστοριά – ΑΕΛ 1-1, Εορδαϊκός – ΑΕΛ 1-1, ΑΕΛ- Σβορώνος 0-3.

Ο Αστέρας Πετριτή έχει κάπως ισορροπημένη πορεία, έχει από 3 νίκες, ισοπαλίες και ήττες και είναι οριακά πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού. Θα λέγαμε ότι έχει πάρει αυτό που μπορεί ως τώρα, ίσως με τους δυο βαθμούς που χάθηκαν με Κατσικά στις καθυστερήσεις την περασμένη Κυριακή να ήταν πιο σωστή η εικόνα του. Σημαντική βοήθεια έως τώρα η πολύ μεγάλη νίκη μέσα στα Τρίκαλα, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και η καλή αμυντική του λειτουργία αφού σε 5 από τα 9 ματς δεν δέχθηκε τέρμα. Παρ΄ όλα αυτά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια στη συνέχεια, η κατηγορία είναι δύσκολη και εκτός από την έδρα του που μπορούσε να είναι καλύτερα, έχει από δυο νίκες και ισοπαλίες και μια ήττα, πρέπει να συνεχίσει να παλεύει κάθε ματς σε όποιο γήπεδο και να αγωνίζεται. Τα αποτελέσματα ως τώρα είναι: Αστέρας – Θεσπρωτός 0-0, Σβορώνος – Αστέρας 4-0, Αστέρας – Αρτάκη 1-0,

Βαρτανιακός – Αστέρας 0-0, Αστέρας – Κιλελέρ 0-1, Τρίκαλα – Αστέρας 0-1, Αστέρας – Αναγέννηση Άρτας 2-0, Αστέρας Σταυρού – Αστέρας 2-1, Αστέρας – Θύελλα Κατσικά 2-2.

Εκτιμούμε ότι η τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι διοικήσεις, παίκτες και προπονητές των δυο ομάδων στο τέλος θα δικαιωθεί με την παραμονή τους στην κατηγορία.

 

Η ΑΕ Λευκίμμης όπως παρατάχθηκε στην Πτολεμαΐδα στο ματς με τον Εορδαϊκό ΦΩΤΟ@TOP-SPORT

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια