Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φτωχότερο το ποδόσφαιρο, έφυγε ο Χρήστος Φακιολάς

ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΑΚΙΟΛΑΣ
04 Nov 2023 / 11:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Θα τον θυμόμαστε για το μεγαλείο ψυχής, θα τον θυμόμαστε μπροστάρη σε κάθε προσπάθεια βοήθειας στον συνάνθρωπό του, θα τον θυμόμαστε σαν αγωνιστή για όλα και σε όλα

Φτωχότερο είναι το ποδόσφαιρο της Κέρκυρας από σήμερα, αφού δεν είναι πια μαζί μας ο Chris Χρήστος Φακιολάς. Ένας άνθρωπος που πραγματικά το υπηρέτησε είτε σαν ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας) είτε σαν προπονητής (τελευταία του ομάδα ο Ατρόμητος Άφρας). Ένας άνθρωπος που είχε μόνο φίλους, γιατί το ήθος και η αξιοπρέπειά του ήταν υποδειγματική και η διάθεση να βοηθήσει τεράστια.

Ο Χρήστος πάλεψε αρκετά τα τελευταία χρόνια με την επάρατο και μπόρεσε να την νικήσει αρκετές φορές, σαν καταπληκτικός τερματοφύλακας απέκρουε τις επιθέσεις που δεχόταν, αλλά στο τέλος το γκολ το έβαλε η επάρατος και του πήρε τη ζωή.

Θα τον θυμόμαστε για το μεγαλείο ψυχής, θα τον θυμόμαστε μπροστάρη σε κάθε προσπάθεια βοήθειας στον συνάνθρωπό του, θα τον θυμόμαστε σαν αγωνιστή για όλα και σε όλα. Παρών σε κάθε φιλανθρωπικό αγώνα με τους παλαιμάχους για να στηρίξει τον πλησίον του, ακόμα και στις δύσκολες μέρες που η ασθένεια τον καταπονούσε. Ο συνάνθρωπος και ο τόπος του σημεία αναφοράς για βοήθεια, ήταν και ο λόγος που στις πρόσφατες εκλογές ήταν υποψήφιος για την κοινότητα της Κ. Κορακιάνας (με το ψηφοδέλτιο της κας Υδραίου), έχοντας διάθεση και όραμα και για την περιοχή του.

 Τον γνώριζα προσωπικά και απλά θα πω ότι ήταν ένας «σπουδαίος άνθρωπος» που θα λείψει σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια του νησιού.

Καλό Παράδεισο Chris,

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του

 

Η φωτό είναι από τον λογαριασμό του στο fb

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια