Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγώνας ανθρωπιάς από τους θριαμβευτές του 2004 (photos)

ΕΘΝΙΚΗ 2004
28 Οκτωβρίου 2023 / 20:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι παλιοί παίκτες της Εθνικής έδειξαν γιατί ήταν πρωταθλητές Ευρώπης, μάγεψαν πολλές φορές τον κόσμο που τους καταχειροκρότησε

Στο γήπεδο του Ολύμπου το απόγευμα βρέθηκαν παλαίμαχοι αστέρες του ποδοσφαίρου, οι μισοί από αυτούς που το 2004 έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Εθνική μας, εκείνη η ονειρική ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ. Νικοπολίδης, Τσιάρτας, Καραγκούνης, Κυριάκος, Νταμπίζας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Χαλκιάς, Λυμπερόπουλος που χειροκροτήθηκαν στο γήπεδο από τον κόσμο που το κατέκλεισε για να ενισχύσει τον σκοπό του φιλανθρωπικού αυτού αγώνα, δείχνοντας ότι οι Κερκυραίοι είναι πάντα δίπλα στο συνάνθρωπό τους.

Αντίπαλος η ομάδα των υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων που με πούλμαν ήλθαν στο νησί για τον ιερό αυτό σκοπό, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί συμπολίτης μας να ξεπεράσει πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η πολιτεία δυστυχώς δεν τον καλύπτει για το συγκεκριμένο πρόβλημα, γιατί δεν είναι μόνιμος αλλά πενταετούς θητείας, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ο Τάσος Κάκος με άλλους συναδέλφους της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κέρκυρας πρωτοστάτησε στη διεξαγωγή αυτού του ματς, ενώ ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο σήμερα, αλλά και τις προηγούμενες μέρες, αφού πολλοί πήραν εισιτήρια χωρίς να βρεθούν στο γήπεδο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι παλιοί παίκτες της Εθνικής έδειξαν γιατί ήταν πρωταθλητές Ευρώπης, μάγεψαν πολλές φορές τον κόσμο που τους καταχειροκρότησε, ο Τσιάρτας πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ και έδειξε γιατί θεωρείται διαχρονικά, από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές, ο Καραγκούνης έτρεχε παντού και ηρέμησε μόλις σκόραρες, ενώ ο Νικοπολίδης έπαιξε κεντρικός αμυντικός, με τον Χαλκιά να κάθεται κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Τάσος Κάκος (που έχει παίξει στον ΑΟ Κέρκυρα στην Γ΄ Εθνική) ήταν στο αρχικό σχήμα.    

Να πούμε ότι το παιχνίδι ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και στο ημίχρονο δόθηκαν οι απαραίτητες αναμνηστικές πλακέτες, παρόν ο Βουλευτής κ. Γκίκας, η νυν Δήμαρχος κα Υδραίου και ο νέος Δήμαρχος κ. Πουλημένος, αρκετοί επίσημοι, ενώ μεγάλη βοήθεια υπήρξε από το πυροσβεστικό σώμα.   

ΦΩΤΟ@ Α. Καρύδης/Σπ. Πίκουλας

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια