Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρώτο Greek Hero Extreme Triathlon στην Κέρκυρα

Greek Hero Extreme Triathlon
16 Οκτωβρίου 2023 / 17:38

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 - περιλαμβάνει 4km κολύμβηση, 172km ποδήλατο και 40km ορεινό τρέξιμο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα το πρώτο Greek Hero Extreme Triathlon. Ο αγώνας εντάσσεται στην διεθνή σειρά XTRI World Tour, ένα πρωτάθλημα δηλαδή που διεξάγεται σε 15 κράτη ανά το κόσμο, όπως η Σκωτία, το Νεπάλ, η Ελβετία, η Ιταλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, και που ο τελικός του γίνεται στη Νορβηγία.

Οι πρώτοι αθλητές που θα τερματίσουν θα κατοχυρώσουν το εισιτήριο τους για τον τελικό που θα γίνει τον Αύγουστο του 2024, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές θα λάβουν προκριματικούς πόντους για άλλους αγώνες πρωταθλήματος και για το παγκόσμιο στη Νορβηγία.

Η διαδρομή του Greek Hero Extreme Triathlon περιλαμβάνει 4km κολύμβηση από το Mon Repos μέχρι το Παλαιό Φρούριο, 172km ποδήλατο καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρο το γύρο της Κέρκυρας από τον Βορρά μέχρι το Νότο, και 40km ορεινό τρέξιμο στη δυτική πλευρά του νησιού, περνώντας από τις υπέροχες παραλίες του Κοντογυαλού, της Γλυφάδας και της Ροβινιάς, με σημείο τερματισμού το επιβλητικό Αγγελόκαστρο.

Φέτος στην πρώτη επίσημη χρονιά διεξαγωγής του Greek Hero Extreme Triathlon θα λάβουν μέρος αθλητές από 27 κράτη, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τουGreek Hero Extreme Triathlon.