Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπήκε μπουλντόζα στο γήπεδο του Αγ. Νικολάου

Γήπεδο του Αγ. Νικολάου
15 Σεπτεμβρίου 2023 / 17:37
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μετά από μεγάλο και μακροχρόνιο αγώνα από τους κατοίκους την ομάδα και τον Πολιτιστικό σύλλογο του Αγ. Νικολάου, για να φτιαχτεί το γήπεδο, στις 3 Μαΐου υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα» με κόστος στα 275.000€.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από μεγάλο και μακροχρόνιο αγώνα από τους κατοίκους την ομάδα και τον Πολιτιστικό σύλλογο του Αγ. Νικολάου, για να φτιαχτεί το γήπεδο, στις 3 Μαΐου υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα» με κόστος στα 275.000€. Ένα γήπεδο που μπορεί να χρησιμοποιήσει (όταν ολοκληρωθεί) η ομάδα του χωριού ο Κεραυνός, που αγωνίζεται στην Α΄ ΕΠΣΚ. Εδώ και δυο μέρες μπήκε η μπουλντόζα στο γήπεδο για τις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, αφού το γήπεδο ήταν παρατημένο για πάρα πολλά χρόνια. Θετικό όλο αυτό, έστω και αν γίνεται μόλις τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές με ότι αυτό μπορεί να φέρει στη σκέψη του καθενός.

Υπάρχει ανάρτηση με φωτογραφία από τον Δήμαρχο κ. Κ. Λέσση για το ξεκίνημα των εργασιών.

 

Η ανακοίνωση

 

«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι μετά από συνεπή προσπάθεια των δημοτικών υπηρεσιών και της Δημοτικής Αρχής, ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες διαμόρφωσης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Αγίου Νικολάου.

Αφορά μια δικαίωση του χρόνιου σχετικού αιτήματος των κατοίκων της τοπικής κοινότητας που θα αποδώσει σύντομα στην τοπική κοινωνία μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών του Νότου συνολικά.

Μοιραζόμαστε σήμερα την χαρά των κατοίκων του Αγίου Νικολάου που με τη συνεπή στάση τους για σχεδόν τριάντα χρόνια κατάφεραν να διεκδικήσουν και να πετύχουν την αναβάθμιση του χώρου άθλησής τους. Μοιραζόμαστε σήμερα όλοι την επιτυχία να ξεκινάμε το φυσικό αντικείμενο αυτού του έργου και με την ίδια συνέπεια θα επιδιώξουμε την άμεση ολοκλήρωσή του».

 

Επειδή έχουμε ζήσει σε αυτό το νησί απίθανες καταστάσεις, όπως ξεκίνημα και ξήλωμα των γηπέδων Κοντοκαλιού και Αχαράβης, που έμειναν στο ξήλωμα, αν και πέρασαν πάνω από δυο χρόνια, εργασίες στο γήπεδο Πάνω Κορακιάνας που δεν τελείωσαν ποτέ είκοσι χρόνια τώρα, ελπίζουμε και ευχόμαστε το γήπεδο αυτό να είναι έτοιμο σε εύλογο χρονικό διάστημα, 1 με 2 μήνες και να μην υπάρξει κάτι απρόοπτο.

Και το λέμε αυτό γιατί σε αυτό το νησί, δυστυχώς πολλές οι υποσχέσεις και λίγα τα έργα, πολλές οι φωτογραφίες και μηδενικά τα αποτελέσματα. Θα περιμέναμε οι Δημοτικές αρχές των Δήμων και της Περιφέρειας κάνοντας έναν απολογισμό πριν ζητήσουν ξανά την ψήφο των Κερκυραίων να μας πουν καθένας ξεχωριστά ή και όλοι μαζί, να κάνουν απολογισμό και στον τομέα Αθλητισμός να μας που πόσα αθλητικά έργα πνοής παρέδωσαν στην νεολαία και τον αθλητισμό, στη θητεία τους που λήγει. Γιατί εμείς δεν θυμόμαστε ουσιαστικά ούτε ένα… ΜΗΔΕΝ… κανένα αθλητικό έργο πνοής ως σήμερα και αναγκάζομαι να επαναλάβω πόσα είναι χρηματοδοτημένα και δεν έγιναν ή δεν έχουν ξεκινήσει, αφήνοντας πίσω αυτά που μέσα στην θητεία αυτή δεν λειτουργούν.

Κλειστό γήπεδο Κερκυραϊκού Γ.Σ. στις Αλυκές, μας το ανακοίνωσαν αλλά… Κλειστό γήπεδο σε Βορρά και Νότο… Τοποθέτηση ταρτάν σε γήπεδο Αχαράβης και Λευκίμμης… αλλαγή συνθετικού χλοοτάπητα σε Αχαράβη, Κοντόκαλι, Αυλιώτες, Καρουσάδες, Αγ. Ματθαίο. Σκέπαστρο στο ΕΑΚΚ (από ΠΙΝ) για τα παιδιά του στίβου… εξέδρα 500 θέσεων και περίφραξη στο γήπεδο Πετριτή και άλλα μικρότερα. ΟΥΤΕ ΕΝΑ δεν ξεκίνησε. Και δεν θα ήθελα να αναφερθώ (αλλά πρέπει να το υπενθυμίσω) στην εγκατάλειψη των γηπέδων Καστελλάνων Μέσης, Αγ. Μάρκου, Σπαρτύλα, Αγ. Δέκα κλπ.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

 

Ο Δήμαρχος κ. Ι. Λέσσης με τους συνεργάτες του στο ξεκίνημα των εργασιών στο γήπεδο του Αγ. Νικολάου

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια