Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με παρέμβαση Τσέφεριν ξένοι διαιτητές την Κυριακή

ΕΠΟ
12 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Γάγγραινα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η διαιτησία και κυρίως η αξιοπιστία της, αφού δεκαετίες τώρα, ποιο πολύ ασχολούνται οι ομάδες με αυτούς, παρά με την ενίσχυσή και βελτίωσή τους.

ΑΘΗΝΑ. Γάγγραινα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η διαιτησία και κυρίως η αξιοπιστία της, αφού δεκαετίες τώρα, ποιο πολύ ασχολούνται οι ομάδες με αυτούς, παρά με την ενίσχυσή και βελτίωσή τους. Ειδικά από όταν η ΕΠΟ ελέγχει τη διαιτησία και ουσιαστικά κατήργησε την Ομοσπονδία διαιτητών, έχουν γίνει «όργια» σε πολλούς αγώνες και δικαιολογημένα το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θεωρείται αξιόπιστο.

Η νυν διοίκηση της ΕΠΟ ήλθε με την προοπτική να αλλάξει τα κακώς κείμενα και να βοηθήσει στην αξιοπιστία και άνοδο του ποδοσφαίρου. Εκ του αποτελέσματος δείχνει ότι είναι το ίδιο ή μάλλον χειρότερη από παλιότερες διοικήσεις και η αμφισβήτηση για τις αποφάσεις και τους χειρισμούς της έχει «πιάσει ταβάνι».

Βρέθηκε τρόπος να έρχονται ξένοι διαιτητές στη χώρα για τα ματς ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες ομάδες (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης), αλλά περσινά απίστευτα γεγονότα (κατά ξένων διαιτητών) ανάγκασαν την UEFA να βάλει φρένο αν δεν αλλάξει τακτική η Ελλάδα και δεν πάρουν διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των ξένων διαιτητών που έρχονται. Διαβεβαιώσεις από ΕΠΟ, Super League ακόμα και την Ελληνική κυβέρνηση και δεν είναι ένας μήνας όπου ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό (στις 16/8/2023) και στο τραπέζι μπήκε και το θέμα της διαιτησίας.

Τη Κυριακή υπάρχει ο αγώνας ΑΕΚ-Ολυμπιακός και υπήρξε μεγάλη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΕΠΟ και τον πρόεδρο της Super League Β. Μαρινάκη για την έλευση ξένων διαιτητών, αντηλλάγησαν επιστολές, με όχι και πολύ φιλική διάθεση, ζητήθηκε η παρέμβαση του Τσέφεριν και αυτός επικοινώνησε τηλεφωνικά την Τρίτη 12/9 με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον ενημέρωσε ότι το θέμα των ξένων διαιτητών, με δική του παρέμβαση τακτοποιήθηκε για την ερχόμενη αγωνιστική.

Δεν ξέρω πόσο περισσότερο μπορεί να φάνει η αναξιοπιστία της σημερινής ΕΠΟ και του Ελληνικού ποδοσφαίρου, με όσα συμβαίνουν στο αναξιόπιστο και από πλευράς «χειραγωγημένων αγώνων». Όλα αυτά ανεβάζουν τον φανατισμό, βλέπουμε ότι ακόμη και νεκρούς έχουμε από οπαδική βία στα γήπεδα και εκτιμούμε ότι αν εστιάσουμε την προσοχή μας όλοι στην βελτίωση των ομάδων μας και δεν μας δίνουν το δικαίωμα κάποιοι να ασχολούμαστε και με τη διαιτησία, θα έλθουν καλύτερες μέρες. Το αν θα γίνει και πότε δεν ξέρουμε.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια