Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΣΕΓΑΣ για το Πανελλήνιο Κ-20 του Σαββατοκύριακου

Πανελλήνιο Κ-20
11 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:08
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16 & 17 Σεπτέμβρη είχε προγραμματίσει ο ΣΕΓΑΣ τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 στη Λάρισα.

ΑΘΗΝΑ. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16 & 17 Σεπτέμβρη είχε προγραμματίσει ο ΣΕΓΑΣ τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 στη Λάρισα. Οι καταστροφές στη Θεσσαλία και στη Λάρισα δείχνουν ότι θα είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν οι αγώνες εκεί και ο φόβος της ματαίωσης τους είναι μεγάλος.

Υπάρχει μια δυσαρέσκεια από την οικογένεια του στίβου, αφού υπάρχουν φωνές που αναφέρουν ότι ο ΣΕΓΑΣ δεν έχει φροντίσει να βρεθεί άλλη λύση και δεν θέλουν με τίποτα τη ματαίωση των αγώνων.

Αρχικά λόγω του καύσωνα και της διοργάνωσης στη Λάρισα που είναι από τις πλέον «καυτές» στον καύσωνα πόλεις στη χώρα, οδήγησε σε αλλαγή ημερομηνίας μετά από παρέμβαση και της ΓΓΑ και μετάθεσή τους για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μια ασυνήθιστη ημερομηνία για τόσο σημαντικούς αγώνες, ουσιαστικά μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν.

Από το ξεκίνημα της κακοκαιρίας «Daniel» εκτίμησαν ότι εκτός από Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα δεν θα επηρέαζε την Λάρισα, κάτι που έγινε όμως σε κάποιο βαθμό, αλλά η γενικότερη κατάσταση στην περιοχή, δεν ενδείκνυται σε διεξαγωγή Πανελληνίων αγώνων, ενώ αυτό είπε και σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης όταν ρωτήθηκε, με την εκτίμηση ότι «είναι αδύνατον να γίνουν αγώνες, πλημμύρισε και ο Πηνειός».

Η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ όρισε συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τους αγώνες αυτούς (την ώρα που έκλεισε η στήλη δεν γνωρίζαμε την απόφαση). Επειδή όμως οι αποστολές των ομάδων θα πρέπει να προγραμματίσουν το ταξίδι τους, να «κλείσουν» ξενοδοχεία για τη διαμονή τους κλπ, θεωρούν ότι η αντίδραση του ΣΕΓΑΣ είναι καθυστερημένη.

Εκτίμησή μας είναι ότι, είτε θα γίνουν σε άλλο μέρος, είτε θα «σπάσουν» σε Βορρά και Νότο και θα γίνουν σε δυο πόλεις, ενώ και ο κίνδυνος ματαίωσης υπάρχει.

Και η Κέρκυρα έχει παιδιά που ετοιμάστηκαν να πάρουν μέρος στους αγώνες αυτούς, δούλεψαν πολύ και τον Αύγουστο και ως σήμερα και γι αυτά θα ήταν κρίμα να μην αγωνιστούν, να πάει η θυσία τους χαμένη. Αν γίνουν σε δυο Ομίλους, οι αθλητές-τριες από την Κέρκυρα θα ενταχθούν σε αυτόν του Βορρά.

 

Το γήπεδο της Λάρισας όπου προγραμματίστηκαν να γίνουν οι αγώνες και δίπλα ένα τέλεια αναβαθμισμένο βοηθητικό για το στίβο. ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια