Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα στο κύπελλο, Αστέρας Πετριτή – Καστοριά

Πρεμιέρα στο κύπελλο
25 Αυγούστου 2023 / 16:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στη φάση αυτοί παίρνουν μέρος οι ομάδες που κέρδισαν το κύπελλο στις κατά τόπους ΕΠΣ και ανάμεσά τους ο Αστέρας Πετριτή, όπου εκπροσωπεί την Κέρκυρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η σεζόν για το ποδόσφαιρο των διοργανώσεων της ΕΠΟ ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο με τους αγώνες της 1ης φάσης για το Κύπελλο Ελλάδος για τη σεζόν 2023-24. Στη φάση αυτοί παίρνουν μέρος οι ομάδες που κέρδισαν το κύπελλο στις κατά τόπους ΕΠΣ και ανάμεσά τους ο Αστέρας Πετριτή, όπου εκπροσωπεί την Κέρκυρα.

Με βάση το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο θεσμός ξεκινάει το Σάββατο 26/08/2023 στις 18:00 με τον αγώνα Αστέρας Ρεθύμνου – Ιάλυσος, ενώ την Κυριακή θα γίνουν οι περισσότεροι αγώνες και αυτός ανάμεσα στον Αστέρα Πετριτή και την Καστοριά που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ΕΠΣΚ (Sfakianakis FC) στο Κανόνι και θα ξεκινήσει στις 17.00. Μάλιστα υπάρχουν Ενώσεις που δεν θα εκπροσωπηθούν είτε γιατί δεν έγινε ή δεν τελείωσε ο θεσμός σε αυτές, είτε γιατί η ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο δεν δήλωσε συμμετοχή. Έτσι συνολικά θα γίνουν 20 ματς, με 43 ομάδες να είναι το σύνολο που μπήκαν στην κληρωτίδα για το ξεκίνημα του θεσμού. Αργότερα με βάση το πρόγραμμα θα μπουν και οι επαγγελματικές ομάδες, αρχικά της Super League 2 και στην πορεία και αυτές της Super League (σε δυο φάσεις).

 Ο Αστέρας έχει ξεκινήσει προετοιμασία την 1η Αυγούστου, σίγουρα δεν είναι έτοιμος όπως θα ήθελε, αλλά εκτιμούμε ότι ο βασικός του στόχος είναι το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και η παραμονή του εκεί. Η αντίπαλός του μια Ιστορική ομάδα που έχει στην κατοχή της το Κύπελλο Ελλάδος, το κατέκτησε 25/5/1980 νικώντας στη Ν. Φιλαδέλφεια τον Ηρακλή με 5-2, ήταν η πρώτη επαρχιακή ομάδα που πετύχαινε κάτι τέτοιο. Να σημειώσουμε ότι η Καστοριά θα παίξει στην Γ΄ Εθνική και θα είναι στον ίδιο Όμιλο με τον Αστέρα και την ΑΕΛ.

 Ευνοημένοι της κλήρωσης στην 1η φάση του θεσμού είναι ο Ατρόμητος Παλαμά, ο Παναργειακός και ο ΑΟ Νέας Αρτάκης που πέρασαν χωρίς αγώνα.

 

Το πρόγραμμα (1η φάση)

Σάββατο 26/08/2023 ώρα 18:00
Αστέρας Ρεθύμνου – Ιάλυσος

 

Κυριακή 27/08/2023 ώρα 17:00
Αχαρναϊκός – ΑΣ Αγιών Θεοδώρων

Ζάκυνθος – Απόλλων Ευπαλίου

Παναγρινιακός – Πάμισος Μεσσήνης

Πανγυθεατικός – ΑΕ Δημητσάνας

Παμβουπρασιακός – ΑΠΣ Πάτραι

ΑΟ Υπάτου – ΑΟ Διλινάτων

Γρανίτης Αγίας Μαρίνας – Μικρασιατικός

ΠΟ Αλεξανδρούπολης – Θύελλα Σαρακηνών

Πανθρακικός – Μ. Αλέξανδρος Αγ. Μαρίνας

ΑΟ Βιστωνίδας – Απόλλων Παραλιμνίου

ΠΑΟΚ Κρηστώνης – Βύρων Καβάλας

Δόξα Βώλακα – ΑΟ Χανιώτης

Θύελλα Κατσικά – Πιερικός

Αστέρας Πετριτή – ΑΣ Καστοριά

Αστέρας Σταυρού – ΠΟ Ελασσόνας

Ερμής Αμυνταίου – Αναγέννηση Άρτας

 

Δευτέρα 28/08/2023 ώρα 17:00
ΑΕ Μυκόνου – Αετός Λουτρών

 

Τετάρτη 30/08/2023 ώρα 17:00
Εθνικός ΟΦΠΦ – ΠΑΟ Κρουσώνα

Θησέας Αγριάς – ΠΟ Φήκης

Στη φάση αυτή οι αγώνες είναι μονοί, κάτι που σημαίνει ότι αν στην κανονική διάρκεια του ματς δεν έχουμε νικητή, θα ακολουθήσει παράτασης (30 λεπτών) και αν και πάλι δεν υπάρχει νικητής θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι.

 

 ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια