Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα πρωταθλήματος του Φαίακα στο ΕΑΚΚ με Εκμάθηση

Φαίακας
25 Αυγούστου 2023 / 16:46
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η ανδρική ομάδα του Φαίακα που πέρσι έχασε την άνοδο στην Handball Premier στο τέλος, θα αγωνιστεί και φέτος στο πρωτάθλημα της Α2 που θα διεξαχθεί σε 2 Ομίλους (Βορρά και Νότου) των δέκα ομάδων έκαστος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ανδρική ομάδα του Φαίακα που πέρσι έχασε την άνοδο στην Handball Premier στο τέλος, θα αγωνιστεί και φέτος στο πρωτάθλημα της Α2 που θα διεξαχθεί σε 2 Ομίλους (Βορρά και Νότου) των δέκα ομάδων έκαστος. Είναι ενωρίς για να γνωρίζουμε τη δυναμική των αντιπάλων του Φαίακα που θα παίξει στον 2ο Όμιλο (Βορρά) έχοντας αντιπάλους τους: ΧΑΝΘ, Φοίβο Συκεών, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Φίλιππο Βέροιας, Αρχέλαο Κατερίνης, ΑΟ Εκμάθησης Αθλημάτων, Αλέξανδρο Αξιούπολης, Φέρωνα Βέροιας και Πανσερραϊκό.

Η κλήρωση από την Ομοσπονδία έγινε την Πέμπτη 24/8 και με βάση αυτήν ο Φαίακας την 1η αγωνιστική θα παίξει εντός έδρας με την Εκμάθηση, ομάδα της Θεσσαλονίκης που και πέρσι ήταν αντίπαλος της κερκυραϊκής ομάδας. Ακριβές πρόγραμμα δεν υπάρχει, όμως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει σε δυο μήνες περίπου, η πρεμιέρα θα είναι το Σαββατοκύριακο 21 με 22 Οκτωβρίου.

 

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Πανσερραϊκός – Φοίβος Συκεών
Φέρωνας – Φίλιππος Βέροιας
Αλέξανδρος Αξιούπολης – Αρχέλαος Κατερίνης
Φαίακας Κέρκυρας – Εκμάθηση
Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης – ΧΑΝΘ

 

Ο Φαίακας θα κατεβάσει και γυναικεία ομάδα φέτος, με το τμήμα να δραστηριοποιείται ξανά, μετά από μια αποχή λίγων χρόνων και αυτή θα αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία, στον 1ο όμιλο του Βορρά, αφού υπάρχει και 2ος. Στον Όμιλο αυτό θα πάρει μέρος και ο Κερκυραϊκός, όπως έκανε και πέρσι, με τις ομάδες που τον απαρτίζουν να είναι οι: Κερκυραϊκός ΓΣ, Φαίακας, ΑΟΑ Καστοριάς, Εθνικός Κοζάνης,Ελπίδες Αμυνταίου, Φίλιππος Βέροιας.

Μετά την κλήρωση που έγινε ο Φαίακας στην πρεμιέρα θα παίξει εκτός έδρας με τις Ελπίδες, στο Αμύνταιο (21 ή 22 Οκτωβρίου).

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια