Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόλις 29 ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα, 6 εκτός

Τοπικά πρωταθλήματα
22 Αυγούστου 2023 / 17:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Για πρώτη φορά μόλις 29 ομάδες θα πάρουν μέρος, αφού δεν δήλωσαν συμμετοχή ο ΠΑΟ Κορακιάνας στην Α΄ κατηγορία, ο Ατρόμητος Άφρας, η ΑΕ Κανονιού, ο Κεραυνός Δραγωτινών και ο Αστέρας Μωραϊτίκων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η έλλειψη γηπέδων, το οικονομικό και η απουσία ικανού αριθμού παραγόντων που θα οδηγήσουν μια ομάδα στο πρωτάθλημα, κάτι το Μητρώο, έχουν σαν αποτέλεσμα έξι ομάδες (λένε οι πληροφορίες) να μην δηλώσουν συμμετοχή στα τοπικά πρωταθλήματα της Α΄ και Β΄ κατηγορίας της ΕΠΣΚ.

Για πρώτη φορά μόλις 29 ομάδες θα πάρουν μέρος, αφού δεν δήλωσαν συμμετοχή ο ΠΑΟ Κορακιάνας στην Α΄ κατηγορία, ο Ατρόμητος Άφρας, η ΑΕ Κανονιού, ο Κεραυνός Δραγωτινών και ο Αστέρας Μωραϊτίκων. Επίσης δεν κατεβαίνει η ΓΕ Παλαιοκαστριτών η οποία συγχωνεύτηκε με την ΑΕ Φαιάκων. Έχουμε δηλαδή έξι ομάδες που έπαιξαν πέρσι αλλά φέτος δεν θα πάρουν μέρος, ενώ έχουμε επίσης την επιστροφή του Ατρόμητου Στρογγυλής στο πρωτάθλημα και ο ΠΑΟ Σφακιανάκης με βάση τον κανονισμό μπορεί και θα συμμετάσχει και με 2η ομάδα που θα αγωνιστεί στη Β΄ κατηγορία.

Ο σχεδιασμός της Ένωσης ήταν να γίνει ένας όμιλος 14 ομάδων στην Α΄ κατηγορία, 12 στη Β΄ και να επιστρέψει και η Γ΄ κατηγορία, αν υπήρχε ικανός αριθμός ομάδων που θα δήλωναν συμμετοχή, κάτι που δεν μπορεί πλέον να γίνει.

Μιλήσαμε το πρωί της Τρίτης 21 Αυγούστου με τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ κ. Ι. Βλαχόπουλο, τόσο για τις δηλώσεις συμμετοχής, όσο και για το τι σκέφτεται πλέον η ΕΠΣΚ να κάνει και μας είπε: «Η εικόνα που έχουμε με 29 ομάδες να έχουν δηλώσει συμμετοχή, δεν μας επιτρέπει να κάνουμε και Γ΄ κατηγορία. Έτσι θα έχουμε κανονικά την Α΄ με 14 ομάδες και όλες τις άλλες στη Β΄ σε έναν όμιλο. Μάλιστα για τη θέση που αφήνει κενή ο ΠΑΟ Κορακιάνας, ενημερώσαμε την Βολίδα και τον Εθνικό Περουλάδων, που βάση του κανονισμού μπορούν μέσω αγώνα μπαράζ μεταξύ τους, ο νικητής να ανέβει κατηγορία. Δεν έχουμε ακόμη επίσημη έγγραφη απάντηση από τα σωματεία μας αν δέχονται ή όχι, όταν θα έχουμε και προτίθενται να παίξουν μπαράζ θα βγάλουμε επίσημη ανακοίνωση».

Επειδή θα ειπωθούν και θα ακουστούν πολλά, επειδή για πρώτη φορά μετά από τρεις τουλάχιστον δεκαετίες θα έχουμε τόσο μικρό αριθμό ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα, θέλουμε απλά να επισημάνουμε (πέραν των λόγων που αναφέραμε στην αρχή0, ότι και στην Κέρκυρα ο αθλητισμός έχει απλώσει τα φτερά του σε πολλά διαφορετικά αθλήματα. Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιά των σπορ, αλλά πλέον και το μπάσκετ και το βόλεϊ και το χάντμπολ και ο στίβος και το κρίκετ και αθλήματα πολεμικών τεχνών, άρσης βαρών, πυγμαχίας, πόλο, κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας κλπ έχουν απορροφήσει πολλά παιδιά και τα κρατούν μακριά από το ποδόσφαιρο.

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια