Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Σπ. Τάντης, μορφή του Κερκυραϊκού αθλητισμού

Σπ. Τάντης
08 Αυγούστου 2023 / 16:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές στίβου που «έβγαλε» η Κέρκυρα, ο Σπύρος Τάντης έφυγε από τη ζωή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές στίβου που «έβγαλε» η Κέρκυρα, ο Σπύρος Τάντης έφυγε από τη ζωή. Ένας πολύ μεγάλος αθλητής, μέλος της Εθνικής ομάδας στους δρόμους ημιαντοχής 800μ. και 1.500μ. έκανε το τελευταίο του ταξίδι, αφήνοντας πίκρα σε όλον τον αθλητικό κόσμο του νησιού.

Ο Σπύρος Τάντης ήταν απίστευτος αθλητής, το 1957 στα Γιάννενα σε μαθητικούς αγώνες έκανε στα 1.000μ. Πανελλήνιο ρεκόρ και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει. Αθλητής του Κερκυραϊκού Γ.Σ. πήρε στη συνέχεια μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, ενώ έγινε και μέλος της Εθνικής μας ομάδας με πολλές διακρίσεις.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο ένας γιος του ο Φίλιππος (καθηγητής φυσικής αγωγής) ο οποίος ήταν αθλητής του ΚΓΣ στους δρόμους ημιαντοχής, όπως και ο εγγονός του σήμερα Σπύρος αθλητής του ΑΟ Κέρκυρα 2015, στο σύλλογο στον οποίο ο Φίλιππος είναι προπονητής.

Πολλά τα συλλυπητήρια μηνύματα προς την οικογένεια, ενώ ο Αστέρας Πετριτή, στον οποίο ο Φίλιππος είναι προπονητής φυσικής κατάστασης, έστειλε το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα: «Ο Αστέρας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στο γυμναστή της ομάδας μας, Φίλιππο Τάντη, για την απώλεια του πατέρα του. Να ζήσετε να τον θυμάστε».

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους από την Καθημερινή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

 

ΦΩΤΟ@ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια