Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Εθνική 2η στο τουρνουά Women΄s Continental Cricket Cup 2023

Women΄s Continental Cricket Cup 2023
07 Αυγούστου 2023 / 16:13
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η Εθνική ομάδα των Γυναικών στο κρίκετ βρέθηκε στο Βουκουρέστι (Ρουμανία) όπου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Women΄s Continental Cricket Cup 2023 από 4 ως 6 Αυγούστου.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Η Εθνική ομάδα των Γυναικών στο κρίκετ βρέθηκε στο Βουκουρέστι (Ρουμανία) όπου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Women's Continental Cricket Cup 2023 από 4 ως 6 Αυγούστου. Αντίπαλοί της η Ρουμανίας, το Ιsle of Man και η Μάλτα. Είναι η 2η φορά που μετείχε, πέρσι είχε έλθει 1η , ενώ φέτος πήρε την 2η θέση, πίσω από το Ιsle of Man.

Τα αποτελέσματα της Εθνικής: Με Ιsle of Man 89-93, Μάλτα 91-90, Ρουμανία 151-69. Στον τελικό έχασε 65-69 από Ιsle of Man, για την 3η θέση Μάλτα – Ρουμανία 102-101.

Είναι μια νέα προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο γυναικείο κρίκετ με καλά αποτελέσματα, αλλά χρειάζεται δουλειά και υπομονή για να μπορέσει η ομάδα να αποκτήσει την ταυτότητα που θα ήθελε. Η 2η θέση ή ακόμη και η 1η δεν μετράει σε αυτό το επίπεδο, αυτό που έχει σημασία είναι η προσπάθεια να αποκτήσει ταυτότητα το γυναικείο κρίκετ και τα επόμενα χρόνια να καταξιωθεί στις δυνατές ομάδες της Ευρώπης.

Εκτιμούμε ότι η αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων του κρίκετ στην Κέρκυρα, σε όλα τα επίπεδα (προπονητής, διοίκηση Ομοσπονδίας, διοικήσεις των ομάδων, αθλήτριες) θα βοηθήσουν ώστε να ανέβουμε ακόμη ψηλότερα. Πανηγυρίζω για την μεγάλη προσπάθεια όλων και γιατί «μπήκε το νερό στο αυλάκι» και το γυναικείο κρίκετ αρχίζει να αποκτά ταυτότητα και όχι γιατί με Μάλτα, νησί Μαν (είναι στη θάλασσα της Ιρλανδίαςέχει ίδια έκταση με την Κέρκυρα και 85.000 κατοίκους) και Ρουμανία ήλθα δεύτερος. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η θέληση και η δουλειά που γίνεται από όλους και η αφοσίωση να παρουσιάσουμε στο μέλλον ακόμη πιο ποιοτική ομάδα.

Προπονητής της ομάδας είναι μια τεράστια δόξα του κρίκετ ο Ιωσήφ Μισφούτ, τεχνικός σύμβουλος ο Σπ. Δολιανίτης υπεύθυνος προετοιμασίας φυσικής κατάστασης ο Δ. Βαρζακάκος, ενώ οι αθλήτριες που πήραν μέρος είναι οι: Νεφέλη - Σοφία Γεωργοτά (Αρχηγός ομάδας), Συριώτη Μαρία, Αργυροπούλου Αγγελική- Ιωάννα, Μακρή Αδαμαντία, Σαββανή Αγγελική, Πολυμέρη Μαρία, Παρίση- Μεσημέρη Θεοδώρα, Μαρία- Αφροδίτη Βερβιτσιώτη, Κάντα Χρυσούλα, Βλαχοπούλου Δάφνη Σοφία, Γεωργίου Γραμμένου Ζωή Θεοδώρα, Γραμμένου Ευαγγελία- Σπυριδούλα, Βαρζακάκου Σοφία- Θεοδοσία, Δολιανίτη Νικολέτα Στεφανία,

Ο προπονητής της ομάδας γνώστης όσοι λίγοι του αθλήματος, αναφέρθηκε στους αγώνες, ενώ ευχαρίστησε και αυτούς που μάχονται για την ομάδα.

 

Η ανάρτηση/δήλωση του Ι. Μισφούτ

 

Ασημένια τα κορίτσια μας στην τελική κατάταξη, αφού μετά από τρεις πολύ σκληρές, αγωνιστικές μέρες κατέλαβαν την δεύτερη θέση στο τουρνουά κρίκετ της Ρουμανίας. Περηφάνια χαρά και τιμή αισθάνομαι που είμαι ο προπονητής τους. Επίσης πολύ μεγάλη χαρά και τιμή αισθάνομαι που στην προσπάθεια αυτή που έχει ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο, κοντά μου βρίσκεται ως συνεργάτης μου ο αγαπητός μου φίλος Σπύρος Δολιανίτης (μαέστρος). Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κύρια Έλενα Στεφοπούλου, προϊσταμένη της ΕΛΟΚ, για την μεγάλη βοήθεια και στήριξη που μας παρέχει σε εμάς αλλά και στο κρίκετ. Να ευχαριστήσω την ΕΛΟΚ για την συμπαράσταση και να ευχηθώ να γίνει το γυναικείο κρίκετ η σημαία του ελληνικού κρίκετ. Τα παιδία μας ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ όλοι εδώ μιλάνε για την Ελληνική ομάδα!!!

ΦΩΤΟ@ΕΛ.Ο.Κ.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια