Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λουκέτο και σε τρίτη ομάδα λόγω του γηπέδου στο Κοντόκαλι

Αθλητικές εκαταστάσεις
03 Αυγούστου 2023 / 16:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Δυστυχώς ενοχλούν οι αναφορές για το πρόβλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί, αλλά όταν δεν κάνει τίποτε ο Δήμος ή η Περιφέρεια, οφείλεις να το αναδείξεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δυστυχώς ενοχλούν οι αναφορές για το πρόβλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί, αλλά όταν δεν κάνει τίποτε ο Δήμος ή η Περιφέρεια, οφείλεις να το αναδείξεις.

Γνωστό είναι ότι εδώ και δυο χρόνια ξηλώθηκε το γήπεδο του Κοντοκαλιού που ανήκει στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αλλά παραμένει ξηλωμένο και εγκαταλελειμμένο. Αποτέλεσμα τρεις ομάδες πλέον να διακόψουν την δραστηριότητά τους, αφού το γήπεδο που χρησιμοποιούσαν δεν λειτουργεί.

Αρχικά ο ΑΟ Κοντόκαλι και η πολυπληθής Ακαδημία του, εδώ και δυο χρόνια (περίοδος 2021-220 αποσύρθηκαν από τα τοπικά πρωταθλήματα, με τα παιδιά της περιοχής που στελέχωναν την Ακαδημία να «σκορπίζουν» δεξιά και αριστερά και να υποχρεώνονται οι γονείς να βρίσκουν χρόνο και χρήμα να μεταφέρουν σε άλλες ομάδες.

Την επομένη σεζόν 2022-23 ο Ιστορικός Κεραυνός Ποταμού, ένα από τα παλιότερα σωματεία του νησιού, χωρίς γήπεδο δεν μπορούσε να συνεχίσει την παρουσία του στα τοπικά πρωταθλήματα και αποσύρθηκε. Έρχεται πλέον και η σειρά του Ατρόμητου Άφρας, όπου αναγκάζεται και αυτός να σταματήσει την συμμετοχή του στα πρωταθλήματα. Τα τρία αυτά σωματεία που είχαν έδρα το γήπεδο στο Κοντόκαλι, δεν θα είναι στον ποδοσφαιρικό χάρτη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ για τη νέα περίοδο.

Μιλώντας με ανθρώπους των τριών ομάδων, μας είπαν ότι, δεν είναι δυνατόν να αντεπεξέλθουν οικονομικά πληρώνοντας ένα άλλο γήπεδο για προπονήσεις και αγώνες, αλλά και βενζίνες για την μεταφορά των ποδοσφαιριστών, δεν υπάρχουν τόσα χρήματα, ενώ υπάρχει επιπλέον ταλαιπωρία. Πέραν αυτού επειδή μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, για τους περισσότερους, δεν υπήρχε πολυτέλεια τον λίγο ελεύθερο χρόνο που είχαν για το ποδόσφαιρο, να τον «ξοδεύουν» τρέχοντας 10-15 χιλιόμετρα μακρύτερα για να κάνουν προπόνηση. Και τα τρία σωματεία θα μπορούσαν να είναι ενεργά, αν ο Δήμος είχε φροντίσει μια εργασία (αλλαγή χλοοτάπητα) που απαιτεί 15 μέρες να είχε ολοκληρωθεί και όχι δυο χρόνια το γήπεδο έχει εγκαταλειφτεί.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση-δήλωση του Προέδρου του Ατρόμητου Βασίλη Ζώτου, που έχει δώσει πάρα πολλά στην ομάδα, να εστιάζει στη μη στήριξη της πολιτείας, σε μη στήριξη των ανθρώπων του χωριού και φυσικά στην έλλειψη αθλητικών υποδομών… αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πολιτεία για τα γήπεδα, του νησιού, και βοήθεια από το χωριό, πως να λειτουργήσει μια ομάδα; Όσο καλή διάθεση και να υπάρχει, θα έρθει η στιγμή που θα υπάρξει κορεσμός. Αυτό συμβαίνει με πολλές ομάδες στο νησί. Οι εγκαταστάσεις είναι σε άθλια κατάσταση, και τα λειτουργικά γήπεδα, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, θεωρώ ότι αυτό που έγινε με την ομάδα μας, θα γίνει και με άλλες ομάδες του νησιού!!!».

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια