Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην αποστολή της Εθνικής για το Ευρωπαϊκό Κ20 η Μ. Ζάραγκα

Ευρωπαϊκό Κ20
31 Ιουλίου 2023 / 16:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 είναι η επόμενη μεγάλη διοργάνωση και αφορά στους αθλητές και στις αθλήτριες της επόμενης δεκαετίας.

ΑΘΗΝΑ. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 είναι η επόμενη μεγάλη διοργάνωση και αφορά στους αθλητές και στις αθλήτριες της επόμενης δεκαετίας. Οι αγώνες θα γίνουν 7 με 10 Αυγούστου στην Ιερουσαλήμ κι αναμένεται να συγκεντρώσουν τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες κάτω των 20 ετών.

Η αποστολή της Εθνικής μας περιλαμβάνει 34 αθλητές, 19 άνδρες και 15 γυναίκες, με τον ΣΕΓΑΣ να έχει ανακοινώσει την αποστολή, ανάμεσά τους και η Μελίνα Ζάραγκα του Κερκυραϊκού. Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά σε livestreaming μετάδοση από το site της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Να σημειώσουμε ότι η Μελίνα Ζάραγκα, θα αγωνιστεί στο άλμα τριπλούν, είναι αθλήτρια που προπονεί ο Παύλος Σκορδίλης, είναι η συνέχεια μια σπουδαίας «φουρνιάς» που έβγαλε ο σπουδαίος αυτός προπονητής στίβου στο συγκεκριμένο αγώνισμα, μετά την Κωνσταντίνα Ρωμαίου και την Σπυριδούλα Καρύδη.

Η Μελίνα θα είναι από τις μικρότερες ηλικιακά αθλήτριες και γι αυτό θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί ξανά στο Ευρωπαϊκό Κ20. Έκανε μεγάλη προσπάθεια να πιάσει το όριο των 12,70μ. και τα κατάφερε δυο φορές φέτος. Βέβαια με το 12,72μ. που έχει κάνει δύσκολα θα μπορέσει να διακριθεί, αλλά ο στόχος της συμμετοχής επετεύχθη και αν καταφέρει να ξεπεράσει το ατομικό της ρεκόρ θα είναι διπλή επιτυχία. Μην ξεχνάμε ότι θα αντιμετωπίσει κορίτσια 3,4 χρόνια μεγαλύτερα, με περισσότερα χρόνια προπόνησης και μεγαλύτερη εμπειρία. Άλλωστε η Μελίνα είναι το μέλλον και για την Κέρκυρα και για την Ελλάδα στο τριπλούν, τα επόμενα (αν το θελήσει) 15 χρόνια τουλάχιστον.

Να σημειώσουμε ότι στο Ευρωπαϊκό Κ20, έχει ξεκινήσει το 1968 από την Λειψία, ενώ το 2019 στο Μπορός η Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο κάνοντας τότε ατομικό ρεκόρ με 14,00 μέτρα. Το χρυσό αυτό είναι ένα από τα 8 συνολικά που έχει πάρει η Ελλάδα σε άνδρες και γυναίκες τα 55 χρόνια του θεσμού, που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια