Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλείσιμο σεζόν με γυναικείους αγώνες της Σχερίας με τον Πήγασο

Σχερία
13 Ιουλίου 2023 / 16:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Σήμερα η ομάδα έχοντας κορίτσια μόνο από την Κέρκυρα, προσπαθεί μέσα από την Ακαδημία της να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να επιστρέψει ψηλά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το γυναικείο μπάσκετ στην Κέρκυρα έχει ιστορία κάποιων δεκαετιών και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο παλιότερα. Ο Κερκυραϊκός τη δεκαετία του ’80 είχε φτάσει στην Α΄ Εθνική και μάλιστα είχε πετύχει μια ιστορική νίκη επί του πρωταθλητή Παναθηναϊκού στο κλειστό του ΕΑΚΚ. Στην πορεία δημιουργήθηκε η Σχερία (1989) μια ομάδα η οποία έφτασε στην Α2, πάλευε για κάτι ψηλότερα, αλλά ομολογουμένως με Κερκυραίες παίκτριες η πορεία της ήταν ξεχωριστή στις Εθνικές κατηγορίες. Στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων, που διοργανώθηκε το 1990 ο σύλλογος κατακτά το ασημένιο μετάλλιο, ενώ το 1992 ανεβαίνει στην Β΄ Εθνική.

Την περίοδο 1997-98 ενώθηκε με τον Κερκυραϊκό, ενώ 2003-2004 με την κατάργηση της Β΄ Εθνικής βρίσκεται στην Α2 όπου διακρίθηκε, ήλθε 3η ισοβαθμώντας με την 2ο Πανιώνιο και έπαιξε ακόμη μια σεζόν, όταν και υποβιβάστηκε. Προσπάθησε μέσω μπαράζ (σαν πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΒΔΕ) να ανέβει στην Α2 το 2010, 2012, 2016, 2017 αλλά δεν τα κατάφερε. Συνολικά είχε 9 παρουσίες στην Β΄ Εθνική και δύο στην Α2.

Σήμερα η ομάδα έχοντας κορίτσια μόνο από την Κέρκυρα, προσπαθεί μέσα από την Ακαδημία της να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να επιστρέψει ψηλά. Το θετικό για το νησί είναι ότι ο Πήγασος Νότιας Κέρκυρας (έστω και χωρίς κλειστό γυμναστήριο) έχει δημιουργήσει και γυναικεία ομάδα, βρίσκεται στο αρχικό στάδιο, η Ακαδημία ουσιαστικά είναι αυτή που δουλεύει για να ετοιμάσει κορίτσια που θα ξεκινήσουν αγώνες στα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΒΔΕ. Είναι θετικό αυτό για τον αθλητισμό του νησιού μας.

Οι ακαδημίες των κοριτσιών των δυο ομάδων πριν λίγες μέρες έδωσαν φιλικούς αγώνες με το κλείσιμο της σεζόν, μέσα σε άριστο κλίμα συνεργασίας, με την Σχερία να ευχαριστεί δημόσια τον πήγασο για την ανταπόκριση.

 

Η ανακοίνωση

 

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε η χρονιά με τους φιλικούς αγώνες μεταξύ της ομάδας μας ΑΟ Σχερία και του Πήγασου Νότιας Κέρκυρας.

Οι αθλήτριες και των δυο ομάδων έβαλαν τα δυνατά τους και εντυπωσίασαν τους γονείς που ήρθαν να τις υποστηρίξουν.

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Πήγασου Νότιας Κέρκυρας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια