Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ακαδημία Ιόνιου/ΓΕΚ εντάχθηκε στο δίκτυο του Ολυμπιακού

Ακαδημία Ιόνιου/ΓΕΚ
11 Ιουλίου 2023 / 15:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Έχει γίνει πλέον συνήθεια οι μεγάλες ομάδες είτε σε ποδόσφαιρο, είτε σε μπάσκετ να έχουν δίκτυο ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχει γίνει πλέον συνήθεια οι μεγάλες ομάδες είτε σε ποδόσφαιρο, είτε σε μπάσκετ να έχουν δίκτυο ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό έχουν τον πρώτο λόγο στην επιλογή ενός ταλέντου, παράλληλα δε βοηθάνε τα μέγιστα με τα δικά τους προγράμματα και τους ελέγχους με έμπειρους προπονητές, κάτι που δεν θα μπορούσαν να το κάνουν μόνες τους ομάδες της επαρχίας, σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Στο νησί μας έχουν συνεργασία στο ποδόσφαιρο οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ και άνοιξε ο δρόμος και για το μπάσκετ. Ο Ιόνιος με την ΓΕΚ που συνεργάζονται στο θέμα των ακαδημιών εντάχθηκε στο δίκτυο των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Πειραιώς και αυτό από μόνο του είναι μεγάλη επιτυχία. Εφ΄ όσον όλα πάνε καλά θα δούμε στο εγγύς μέλλον την πορεία αυτής της συνεργασίας για την οποία ενημέρωσε ο ΑΣ Ιόνιος.

 

Το δελτίο τύπου

 

Μια νέα εποχή ξεκινάει για τις Ακαδημίες μας στον Ιόνιο, αλλά και για το μέλλον του Κερκυραϊκού μπάσκετ γενικότερα, με την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασία της ΚΑΕ Ολυμπιακός με τον Ιόνιο Κέρκυρας σε επίπεδο Ακαδημιών (Ιόνιος-ΓΕΚ).

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε στην Επίσημη ιστοσελίδα της, τα εξής. «.. Από σήμερα, οι Ακαδημίες της Δόξας Λευκάδας, του Ιόνιου Κέρκυρας, του ΓΑΣ Κομοτηνής και του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού εντάσσονται στο ευρύτερο δίκτυο μας. Μέσα από κοινές δράσεις, η συνεργασία έχει προσδοκία να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της αθλητικής εμπειρίας μέσω της καλαθοσφαίρισης».

Τα παιδιά της Κέρκυρας μπορούν πλέον να συμμετέχουν σε ένα από τα καλύτερα προπονητικά προγράμματα για τις νέες ηλικίες, να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος από τους καλύτερους, να γνωρίσουν από κοντά μερικά από τα είδωλα τους, να επισκεφθούν μεγάλα γήπεδα και αγώνες με την προοπτική της ανάδειξης των καλύτερων καλαθοσφαιριστών και τη συμμετοχή τους στην ομάδα του Ολυμπιακού και των Εθνικών ομάδων

Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες της ακαδημίας μας δεν σταματάνε εδώ και σύντομα θα ενημερωθείτε για τις επόμενες κινήσεις και τα βήματα μας στο πολύ καθοριστικό ζήτημα των εγκαταστάσεων.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει και η Ακαδημία της Γυμναστικής Ένωσης Κέρκυρας, με την οποία έχει χαραχθεί κοινή πορεία.

Υπεύθυνος για τη λειτουργία της Ακαδημίας στη Κέρκυρα είναι ο Βασίλης Νιάκας. Για όποια πληροφορία- Εγγραφή, στο 6936747190.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια