Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα Γιάννενα η Ακαδημία μπάσκετ του Ιόνιου

Ακαδημία μπάσκετ του Ιόνιου
10 Ιουλίου 2023 / 15:43
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η βάση κάθε ομάδας πρέπει να είναι η Ακαδημία της και ο Ιόνιος έκανε στροφή και στο κομμάτι αυτό και δημιούργησε Ακαδημία από την οποία φιλοδοξεί να ετοιμάσει τους αυριανούς πρωταγωνιστές στην ανδρική ομάδα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Ο Ιόνιος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δουλειά στο μπάσκετ, έφτασε να αγγίξει την άνοδό τους στην Γ΄ Εθνική τη φετινή σεζόν και δείχνει ότι έχει ένα συμβούλιο με ανοικτούς ορίζοντες, αλλά και σωστό προγραμματισμό.

Η βάση κάθε ομάδας πρέπει να είναι η Ακαδημία της και ο Ιόνιος έκανε στροφή και στο κομμάτι αυτό και δημιούργησε Ακαδημία από την οποία φιλοδοξεί να ετοιμάσει τους αυριανούς πρωταγωνιστές στην ανδρική ομάδα.

Είθισται οι Ακαδημίες του νησιού μας, στα περισσότερα αθλήματα να πηγαίνουν σε διάφορα τουρνουά, μια κίνηση απόλυτα ωφέλιμη για τα παιδιά, αυτό έγινε και με τον Ιόνιο. Βρέθηκε στα Γιάννενα σε ένα τουρνουά με τη συμμετοχή 14 ακαδημιών, αλλά και την παρουσία του τεράστιου Δημήτρη Διαμαντίδη, ενός τεράστιου αθλητή, «διαμαντιού» του Ελληνικού μπάσκετ, αλλά και του σπουδαίου Κ. Τσατσαρή διεθνή αθλητή με κατάκτηση Ευρωλίγκας, που είναι πλέον στην Ομοσπονδία.

Για την παρουσία των παιδιών του Ιόνιου στα Γιάννενα, αλλά και την συμμετοχή-στήριξη παικτών και από τον Ναυσίθοο ενημέρωσε ο Σύλλογος.

 

Το δελτίο τύπου του ΑΣ Ιόνιος Κέρκυρας

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή της ακαδημίας της ομάδας μας στο Zagori Basketball Camp & Tournament το οποίο άνοιξε τις πύλες του για περισσότερα απο 230 παιδιά από 6-16 ετών.

14 ομάδες από όλη την Ελλάδα επισκέφθηκαν τα Ιωάννινα και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Epirus Sports Center για να συμμετέχουν στο προπονητικό πρόγραμμα και τους αγώνες του Zagori Basketball Camp.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Κώστα Τσαρτσαρή, κορυφαίου αθλητή, και υπεύθυνου αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης καθώς επίσης και τον θρύλο της Ευρωλίγκα Δημήτρη Διαμαντίδη. Οι δυο τους απαντήσανε σε ερωτήσεις των νεαρών αθλητών και αθλητριών, μοιραστήκανε τα μυστικά του αθλήματος και της επιτυχίας τους και φωτογραφήθηκαν μαζί τους!

Επίσης, στην αποστολή συμμετείχαν και τρεις αθλητές του Ναυσίθοου δείχνοντας έτσι την άριστη σχέση των κερκυραϊκών ομάδων.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια