Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυστηρές ποινές στις ομάδες που δεν κατεβαίνουν σε αγώνα

ΕΠΟ
07 Ιουλίου 2023 / 16:01
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η Γ΄ Εθνική και τα πρωταθλήματα των Ενώσεων, δεν είχαν αυστηρές ποινές στις προκηρύξεις τους και έτσι με σχετική ευκολία κάποιες ομάδες «δεν τιμούσαν» την υπογραφή τους με τη συμμετοχή τους σε όλους τους αγώνες, ενώ η τιμωρία γι αυτό ήταν «χάδι».

ΑΘΗΝΑ. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο μια ομάδα η οποία δεν έχει βαθμολογικούς στόχους ή χρήματα να πάρει μέρος σε ένα ματς να μην κατέλθει να αγωνιστεί. Το έχουμε δει πολλές φορές και τη σεζόν που τελείωσε έχουμε πολλά παραδείγματα. Από ομάδες της Γ΄ Εθνικής που δεν πήγαιναν π.χ. από Πελοπόννησο στη Ρόδο να αγωνιστούν, επειδή είχαν υποβιβαστεί για να γλυτώσουν τα υπέρογκα έξοδα, ως και εδώ στα τοπικά πρωταθλήματα ή το κύπελλο, ιδίως όταν κάποια ομάδα έπρεπε να ταξιδέψει προς τους Παξούς.

Η Γ΄ Εθνική και τα πρωταθλήματα των Ενώσεων, δεν είχαν αυστηρές ποινές στις προκηρύξεις τους και έτσι με σχετική ευκολία κάποιες ομάδες «δεν τιμούσαν» την υπογραφή τους με τη συμμετοχή τους σε όλους τους αγώνες, ενώ η τιμωρία γι αυτό ήταν «χάδι». Είναι χαρακτηριστικό ότι και εδώ η διοίκηση της Ένωσης πειράχθηκε από την μη κάθοδο κάποιων ομάδων και σκέφτεται να περάσει πολύ αυστηρές ποινές στη νέα προκήρυξη.

Για την Γ΄ Εθνική και το φαινόμενο που παρατηρήθηκε πέρσι, η ΕΠΟ σκέφτεται να κάνει αρκετά βαρύτερες τις ποινές, π.χ. από αφαίρεση 3 βαθμών στο τρέχον και 3 στο επόμενο πρωτάθλημα να είναι από 5 οι αφαιρέσεις βαθμών, ενώ το πρόστιμο που έφτανε 1.000€ να φτάνει στις 5.000€ και ίσως και ακόμη μεγαλύτερο.

Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι απλά όταν υπάρχουν ξεκάθαροι νόμοι και διατάξεις που είναι αναγκαίο ώστε να μην γίνεται ευτελισμός των θεσμών. Κάθε Δ.Σ. πρέπει να μετράει τις δυνάμεις του και να ξέρει ότι εκεί όπου έχει ζητήσει να συμμετάσχει (πρωτάθλημα ή κύπελλο) πρέπει να το κάνει στο ακέραιο. Γιατί αν υπάρχουν λόγοι ανώτερης βίας και δεν μπορείς να παίξεις ένα ματς, η διοργανώτρια ΕΠΟ ή ΕΠΣ θα σου δώσει αναβολή. Άλλως πρέπει ο πέλεκυς να πέσει βαρύς γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιες ομάδες ωφελούνται και κάποιες ζημιώνουν.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια