Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διάταξη που διευκολύνει τη μεταγραφή των αθλητών/φοιτητών

Μεταγραφή των αθλητών/φοιτητών
06 Ιουλίου 2023 / 15:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η Ομοσπονδία του Μπάσκετ ενημέρωσε για το τι θα ισχύσει φέτος με τις μεταγραφές γενικότερα, κάνοντας μια αναφορά και στις περιπτώσεις των φοιτητών, που τους διευκολύνει να συνεχίσουν να παίζουν μπάσκετ, σε ομάδα που θα επιλέξουν και θα έχει έδρα την έδρα του Πανεπιστημίου.

ΑΘΗΝΑ. Πολλά παιδιά αθλητές/τριες που πέρασαν μετά τις Πανελλαδικές σε κάποιο Πανεπιστήμιο εκτός Κέρκυρας, δεν θα ήθελαν να σταματήσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Ειδικά στα ομαδικά αθλήματα πρέπει να βρουν ομάδα στη έδρα του Πανεπιστημίου που θα φοιτήσουν και να κάνουν την απαραίτητη μεταγραφή. Στις περισσότερες Ομοσπονδίες προβλέπεται μια τέτοια μεταγραφή, ακόμα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των σωματείων, πολλά από τα οποία μπαίνουν τροχοπέδη στην καριέρα ενός αθλητή.

Η Ομοσπονδία του Μπάσκετ ενημέρωσε για το τι θα ισχύσει φέτος με τις μεταγραφές γενικότερα, κάνοντας μια αναφορά και στις περιπτώσεις των φοιτητών, που τους διευκολύνει να συνεχίσουν να παίζουν μπάσκετ, σε ομάδα που θα επιλέξουν και θα έχει έδρα την έδρα του Πανεπιστημίου. Αναφέρει χαρακτηριστικά η διάταξη:

«Οι αθλήτριες/αθλητές που αποκτούν την φοιτητική ιδιότητα μέσω της εισαγωγής τους σε ΑΕΙ-ΑΤΕΙ έχουν δικαίωμα να μεταγραφούν σε σωματείο της επιλογής τους καθ’ όλη την διάρκεια του έτους(έως την λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου) με την απαραίτητη προϋπόθεση, η πόλη – έδρα του Πανεπιστημίου στο οποίο φοιτούν, να βρίσκεται εκτός των ορίων του Νομού- (Περιφερειακής ενότητας ) που έχει έδρα το αρχικό σωματείο της/του αθλήτριας/αθλητή.

Δεν επιτρέπεται έστω και αν πληρούνται οι προϋποθέσεις του διαφορετικού νομού και της φοιτητικής ιδιότητας η/ο αθλήτια/αθλητής να μεταγράφεται σε διαφορετική πόλη από αυτήν που έχει έδρα το Πανεπιστήμιο(εξαιρουμένης της περίπτωσης που τμήμα του Πανεπιστημίου στο οποίο φοιτά η/ο αθλήτρια/αθλητής έχει έδρα την Πόλη αυτή). Οι αθλήτριες/αθλητές που κάνουν μεταγραφή με μετοίκηση λόγω σπουδών δεν μπορούν να αγωνιστούν σε περισσότερα από δύο σωματεία την ίδια αγωνιστική περίοδο».

Αυτό βοηθάει πάρα πολύ και τους Κερκυραίους αθλητές. Βοηθάει όμως και τα σωματεία του νησιού, αφού σίγουρα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο από τους νέους φοιτητές που θα εγγραφούν, κάποιοι θα παίζουν μπάσκετ και θα μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν σε μια από τις 10 τουλάχιστον ομάδες της Κέρκυρας που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΒΔΕ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια