Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν ψήφισε 8.000€ το μήνα για τον Μπαλτάκο η ΕΠΣΚ

ΕΠΟ
05 Ιουλίου 2023 / 15:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

«Ξεκαθαρίστηκε» ότι το συγκεκριμένο ποσό, δεν σχετίζεται με «μισθό», αλλά με «αποζημίωση», είναι δηλαδή για τα χρήματα που χάνουν λόγω της απουσίας από την εργασία τους.

ΑΘΗΝΑ. Στην ΓΣ της ΕΠΟ την περασμένη εβδομάδα, υπήρξε πρόταση του προέδρου της ΕΠΣ Χαλκιδικής, Στ. Σαρηγιαννίδη για μηνιαία αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ στον πρόεδρο κ. Τ. Μπαλτάκο. «Ξεκαθαρίστηκε» ότι το συγκεκριμένο ποσό, δεν σχετίζεται με «μισθό», αλλά με «αποζημίωση», είναι δηλαδή για τα χρήματα που χάνουν λόγω της απουσίας από την εργασία τους.

Από τους 57 ψηφίσαντες λοιπόν, οι 51 τάχθηκαν υπέρ της πρότασης για αποζημίωση 8.000€ , ενώ η ΠΑΕ Ολυμπιακός και οι ΕΠΣ Αν. Αττικής, Λακωνίας ψήφισαν υπέρ της πρότασης του κ. Καρρά (που αντέτεινε να προηγηθεί γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, καθώς στον αθλητικό νόμο αναφέρεται πως τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών δεν θα παίρνουν μισθό), ενώ «λευκό» ψήφισαν οι ΕΠΣ Κέρκυρας, Τρικάλων και «αποχή» η ΕΠΣ Ηλείας.

Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ, η αποζημίωση είναι από την 1/6/2022, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Τ. Μπαλτάκος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας, Α. Κουλούρης, «απείχε» από την ψηφοφορία, αλλά και για την αύξηση αποζημίωσης των μελών της εκτελεστικής επιτροπής λέγοντας… «Σε μια περίοδο που οι παράγοντες κάνουν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν ζωντανές τις ομάδες τους, ήταν αδιανόητο εγώ και η Ένωση μας να ψηφίσουμε υπέρ. Σας υπόσχομαι ότι θα πράξω το ίδιο και στο ενδεχόμενο που φημολογείται έντονα τον τελευταίο καιρό, οι πρόεδροι των ΕΠΣ να πληρώνονται με μισθό».

Εμείς μιλήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ κ. Ι. Βλαχόπουλο ο οποίος ήταν παρών και ψήφισε λευκό, τόσο για να αιτιολογήσει την ψήφο του, αφού η ΕΠΣΚ ψήφισε θετικά τους απολογισμούς, όσο και για το ενδεχόμενο αποζημίωσης στους προέδρους των ΕΠΣ.

Η θέση του προέδρου της ΕΠΣΚ, ο οποίος πήρε το λόγο για το θέμα και είπε ότι… «είχε συσταθεί πενταμελής επιτροπή για να μελετήσει αποζημίωση στον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ήταν η εισήγηση αρνητική γιατί θα είμαστε εκτός νόμου (με διάταξη Αυγενάκη), πρότεινε να πάει στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, κάτι που δεν έγινε γνωστό και ήταν ο λόγος της λευκής ψήφου».

Όσο για το θέμα της αποζημίωσης των προέδρων των ΕΠΣ μας είπε… «δεν υφίσταται τέτοιο θέμα για εμάς, ποτέ σαν πρόεδρος δεν θα δεχτώ να πάρω χρήματα».

Υπάρχει και ένα θέμα με την υπάλληλο της Ένωσης, για το οποίο θα περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση, που θα δοθεί τις επόμενες μέρες στη δημοσιότητα. Για το λόγο αυτό σεβόμενοι τους θεσμούς και την Ένωση, δεν κάνουμε αναφορά.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια