Έρευνα και προσαγωγές Interpol και Αστυνομίας για στημένα ματς
Η επιχείρηση της Εισαγγελίας Αθηνών και της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία τους με την Interpol, έχει ερευνήσει σχεδόν 50 άτομα, ποδοσφαιριστές, παράγοντες ΠΑΕ και ερασιτεχνικών ομάδων, συλλήψεις δεν έχουν γίνει ακόμα, μόνο προσαγωγές.
ΑΘΗΝΑ. Γεγονός είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί, ιδίως δε το επαγγελματικό, αφού αν εξαιρέσουμε τις ομάδες της Super League, από κει και κάτω επικρατεί οικονομικό χάος. Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι στη χώρα μας οι 44 επαγγελματικές ομάδες είναι πολλές και εκτιμούμε ότι θα έπρεπε να είναι λιγότερες από 30. Επίσης στη χώρα μας πολλοί μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ, δεν είναι και «τα καλύτερα παιδιά», στο χώρο έχουν μπει και άνθρωποι που δεν δικαιολογούν τα χρήματα που «επενδύουν».
Αν κάποιος βάλει κάτω τα πράγματα, μια ομάδα της SL2, θέλει πάνω από 800.000€ για να σταθεί στην κατηγορία, με έσοδα που με το ζόρι φτάνουν τα 300.000€ και τα άλλα κάποιος πρέπει να τα βάλει από την τσέπη του και αν δεν έχει… ψάχνει. Η εντύπωση ότι ιδικά στην SL2, στήνονται πολλοί αγώνες για να έχουν έσοδα οι ομάδες και να στέκουν στην κατηγορία, δεν πρέπει να μένει στα όρια της εντύπωσης, αλλά δείχνει να είναι μια πραγματικότητα. Έτσι…
Στο στόχαστρο της Ιντερπόλ και της ελληνικής οικονομικής αστυνομίας, στο πλαίσιο έρευνας για χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων για στοιχηματικούς λόγους, είναι ομάδες της SL2 και ήδη τρεις πρόεδροι ομάδων έχουν προσαχθεί στην ασφάλεια για στημένα ματς. Η έρευνα της Interpol για παράνομο στοιχηματισμό στην Ελλάδα είναι σε εξέλιξη, με παράγοντες από αρκετές ομάδες της Super League 2 να βρίσκονται στο στόχαστρο.
Η επιχείρηση της Εισαγγελίας Αθηνών και της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία τους με την Interpol, έχει ερευνήσει σχεδόν 50 άτομα, ποδοσφαιριστές, παράγοντες ΠΑΕ και ερασιτεχνικών ομάδων, συλλήψεις δεν έχουν γίνει ακόμα, μόνο προσαγωγές.
Στο «κάδρο» των ερευνών, μπήκαν και ερασιτεχνικές ομάδες της Γ΄ Εθνικής, αφού υπάρχουν υποψίες και ενδείξεις ότι και στην κατηγορία αυτή παίζονται σε κάποιους αγώνες πολλά χρήματα, πολλαπλάσια των συνηθισμένων και εκεί έχουμε αποτελέσματα «περίεργα».
Αρχικά οι ομάδες Ηρόδοτος, ΟΦ Ιεράπετρας και Παναχαϊκή είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα στο στόχαστρο της Ιντερπόλ και της ελληνικής οικονομικής αστυνομίας, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκαν υπολογιστές, έγγραφα. Ακούγεται ότι έχει συγκροτηθεί κοινή ομάδα έρευνας μέσω της ευρωπαϊκής Eurojust. Αφορά στα αδικήματα της χειραγώγησης, ξεπλύματος κ.α. αλλά και στο στήσιμο αγώνων, τον παράνομο στοιχηματισμό μέσω νόμιμων εταιρειών, ενδεχομένως και κλειστού δικτύου. Παρακολουθούνταν τηλέφωνα, καταγράφονταν συνομιλίες Οι έρευνες έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο, Πάτρα και Βόλο, συνεχίζονται βέβαια, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις από τον Εισαγγελέα
Ελλάδα 2023, μια ακόμη έρευνα, από τις πολλές που έχουν γίνει, ελπίζουμε να ξεκαθαρίσει αυτή τη φορά το τοπίο. Δεν ξεχνάμε ότι παλιότερα (πριν 10-12 χρόνια) σε μια τεράστια επιχείρηση που είχε στηθεί για το ίδιο θέμα (στημένα παιγνίδια κλπ) βρέθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι, στο σύνολό τους σχεδόν βγήκαν Αθώοι, ενώ βρέθηκαν 3,4 άτομα φυλακή, αλλά το θέμα φρόντισαν να υποβαθμιστεί.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια