Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλλαγές στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΔΒΕ, περισσότερα τα ματς

Α΄ ΕΣΚΑΔΒΕ
04 Ιουλίου 2023 / 17:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η κατάντια να κατεβαίνουν στο Β΄ γύρο ομάδες με 7,8 παίκτες, να κατεβάζουν την παιδική ομάδα, ιδίως εκτός έδρας, επειδή τα ματς δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον, ήταν κινήσεις μη αποδεκτές.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ομοσπονδία έκανε πρόταση στις Ενώσεις για να μπουν και πλέι οφ στο τέλος του πρωταθλήματος της Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ. Θεωρούμε ότι αυτό είναι απόλυτα λογικό, αφού για κάθε ομάδα το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι λίγα ματς κάθε σεζόν και τέλος. Π.χ. τη σεζόν που τελείωσε οι ομάδες του Ομίλου που μετείχαν και οι Κερκυραϊκές, έδωσαν 16 αγώνες όλη τη σεζόν (πλην των δυο πρώτων που έπαιξαν μπαράζ ανόδου). Δεν νοείται ούτε ανάπτυξη, ούτε αύξηση του ενδιαφέροντος με πρωταθλήματα 4,5 μηνών.

Έτσι η Ε.Ο.Κ. πρότεινε τα πλέι οφ και για περισσότερο ενδιαφέρον, αλλά και για να προστεθούν παιγνίδια. Άλλωστε στο πνεύμα αυτό κινήθηκε και η ΕΣΚΑΒΔΕ η οποία είπε τέλος στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας με δυο ομίλους των δέκα ομάδων ο καθένας, αλλά η Α΄ θα γίνει σε ένα όμιλο με 14 ομάδες και οι ομάδες θα παίξουν τουλάχιστον 26 παιγνίδια η κάθε μία.

Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει παράταση ουσιαστικά της περιόδου, πολλά ματς και ανάγκη από τις ομάδες να παρουσιάσουν ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, ώστε να ανταπεξέλθει. Η κατάντια να κατεβαίνουν στο Β΄ γύρο ομάδες με 7,8 παίκτες, να κατεβάζουν την παιδική ομάδα, ιδίως εκτός έδρας, επειδή τα ματς δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον, ήταν κινήσεις μη αποδεκτές. Αν θες να είσαι στην Α΄ κατηγορία φτιάξε ομάδα και μπες να παίξεις, αν όχι μείνει πιο πίσω.

Τώρα για τον τρόπο των playoffs, θα αποφασίσει η Ένωση, η λογική λέει ότι σε αυτά θα συμμετάσχουν οι 4 πρώτες ομάδες που διεκδικούν άνοδο στην Γ΄ Εθνική, όπως και μια τετράδα στο τέλος, θα μπουν σε διαδικασία πλέι άουτ, που σημαίνει για τις οκτώ τουλάχιστον από τις 14 ομάδες, μέχρι τέσσερα επιπλέον παιγνίδια. Θα δούμε τις επόμενες μέρες τις αποφάσεις όταν και θα δοθεί στη δημοσιότητα και η προκήρυξη του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2023-24.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια