Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τελευταίοι αγώνες στα Γιάννενα για την κολύμβηση του ΝΑΟΚ

ΝΑΟΚ
30 Ιουνίου 2023 / 16:28
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Φέτος η τελευταία συμμετοχή σε αγώνες είναι στα Γιάννενα το διήμερο 30/6 και 1/7 και εκεί είναι το κολυμβητικό τμήμα με την πεποίθηση ότι θα πάει όσο καλά έχει υπολογίσει, όπως ενημερώνει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η προσπάθεια του ΝΑΟΚ τα τελευταία χρόνια να ανέβει σε όλα τα επίπεδα το τμήμα κολύμβησης συνεχίζεται και τα αποτελέσματα θα φανούν στο άμεσο μέλλον, αφού γίνεται σωστή και μεθοδική δουλειά στον Όμιλο. Φέτος η τελευταία συμμετοχή σε αγώνες είναι στα Γιάννενα το διήμερο 30/6 και 1/7 και εκεί είναι το  κολυμβητικό τμήμα με την πεποίθηση ότι θα πάει όσο καλά έχει υπολογίσει, όπως ενημερώνει. Επίσης γίνεται μια αναφορά στο κολυμβητήριο για τη θετική και την αρνητική του πλευρά.

 

Το δελτίο τύπου του ΝΑΟΚ

 

Στην τελική ευθεία για τον τελευταίο και σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς βρίσκεται το κολυμβητικό τμήμα του ΝΑΟΚ. Λίγες μέρες απέμειναν για την ολοκλήρωση των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, καθώς διανύουμε την τελευταία εβδομάδα της περιόδου φορμαρίσματος, διάρκειας τριών εβδομάδων, ενόψει της 1ης φάσης πανελληνίου πρωταθλήματος για αγωνιστικές κατηγορίες και του περιφερειακού πρωταθλήματος για τις προαγωνιστικές, που θα διεξαχθεί στην πόλη των Ιωαννίνων, στις 30/06-01/07/2023.

Με αυτούς τους αγώνες, κλείνει ο κύκλος μιας χρονιάς που κύλησε ομαλά συγκριτικά με προηγούμενες καθώς το κολυμβητήριο έμεινε ανοιχτό σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Αυτό ωστόσο, δεν αναιρεί την ύπαρξη προβλημάτων όπως για παράδειγμα το κρύο νερό κατά την χειμερινή περίοδο, την έλλειψη καθαριότητας στον χώρο των δεξαμενών, την μη υπερχείλιση του νερού της πισίνας, την απουσία θέρμανσης τόσο στους χώρους της πισίνας όσο και στον χώρο των αποδυτηρίων και λοιπών ζητημάτων που στέκονται εμπόδιο στην εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Εντούτοις, οι κολυμβητές-τριες του ΝΑΟΚ, έδωσαν τον βέλτιστο εαυτό τους και προετοιμάστηκαν όσο το δυνατόν καλύτερα, για αυτόν τον αγώνα. Αναλυτικότερα, η σεζόν αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί από την προσπάθεια αναδόμησης των τμημάτων υποδομής με κορωνίδα την δημιουργία, εκ του μηδενός (σχεδόν), προαγωνιστικής ομάδας που αριθμεί αυτή στην στιγμή 9 πολλά υποσχόμενους κολυμβητές, ηλικίας 9 έως 12 ετών, που πρόκειται να αποτελέσουν τον πυρήνα της ομάδας τα επόμενα χρόνια, με σκοπό την δημιουργία αγωνιστικής ομάδας, αλλά και του γενικότερου κλίματος κατεύθυνσης προς τον πρωταθλητισμό.

Στον τελικό αγώνα στόχο της χρονιάς επομένως, ο ΝΑΟΚ θα συμμετέχει με 10 κολυμβητές, 7 προαγωνιστικής κατηγορίας και 3 αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει εκπροσώπηση στα 50-100-200 ελεύθερο, 50 ύπτιο και 50 πεταλούδα. Σε όλα τα αγωνίσματα, αναμένονται ατομικές επιδόσεις, ως απότοκο της καλής δουλειάς που γίνεται στην προπόνηση και της αγαστής συνεργασίας προπονητών – αθλητών – γονέων, με ελπίδες διάκρισης στις υψηλότερες θέσεις κατάταξης και την κατάκτηση μεταλλίων στα 50 ελεύθερο και 50 ύπτιο. Αξίζει να σημειωθεί, πως παρόλο που πολλά από τα παιδιά που διεκδικούν μετάλλιο στο περιφερειακό πρωτάθλημα, βρίσκονταν μέχρι και τον Δεκέμβρη του προηγούμενου έτους, στο τμήμα ακαδημιών, έφτασαν σε διάστημα 6 μηνών, σε σημείο να συναγωνίζονται ισάξια συναθλητές τους που είχαν εκτεθεί στην προαγωνιστική προπονητική διαδικασία πολύ νωρίτερα. Συνεπώς, αυτό αναδεικνύει το ταλέντο που υπάρχει στις τάξεις των τμημάτων υποδομής του ΝΑΟΚ.

Κλείνοντας, το προπονητικό επιτελείο, εκφράζει την ικανοποίηση του για την φετινή πορεία των προπονήσεων αλλά και των αγωνιστικών υποχρεώσεων του τμήματος, καθώς και την αισιοδοξία του για τους επικείμενους αγώνες.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια