Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπερψηφίστηκαν οι απολογισμοί στην ΕΠΟ, αρνητική ψήφος από Ολυμπιακό Παναθηναϊκό

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ
30 Ιουνίου 2023 / 16:17
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μια Γ.Σ. όπου ο απολογισμός, οικονομικός και διοικητικός, καθώς και ο προϋπολογισμός για την επόμενη περίοδο ήταν τα βασικά θέματα.

ΑΘΗΝΑ. Έγινε την Παρασκευή (30/6) η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, με την ΕΠΣ Κέρκυρας να είναι παρούσα με τον πρόεδρο κ. Ι. Βλαχόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. κ. Κ. Καλογερά. Μια Γ.Σ. όπου ο απολογισμός, οικονομικός και διοικητικός, καθώς και ο προϋπολογισμός για την επόμενη περίοδο ήταν τα βασικά θέματα. Υπήρχαν βέβαια και αντεγκλήσεις, ιδίως από εκπροσώπους των επαγγελματικών ομάδων για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ, ενώ ως συνήθως οι εκπρόσωποι των Ενώσεων παίζουν το ρόλο του «βουβού» ψηφοφόρου.

Είναι χαρακτηριστικές δυο φράσεις του Αχ. Μπέου προέδρου του Βόλου, ο οποίος πρόσφατα σε δηλώσεις του είχε αποκαλέσει το «80% των μελών της εκτελεστικής επιτροπής υπαλλήλους του Σαββίδη και του Μελισσανίδη» και «νούμερα», είπε απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους… «Βλέπω μερικούς στην αίθουσα και αναρωτιέμαι για ορισμένους, τι σχέση έχετε με το ποδόσφαιρο. Ό,τι κι εγώ με τη Σελήνη. Τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, τι μάθατε; Εγώ βλέπω πλέον το ποδόσφαιρο εντελώς διαφορετικά, καιρός να το κάνετε κι εσείς».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο, στην εισαγωγική του τοποθέτηση τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής.

«Τα κύρια χαρακτηριστικά της χρονιάς που πέρασε ήταν δύο: Το πρώτο ήταν η Εθνική μας ομάδα, που είχε μια μεγάλη επιτυχία και μετά από χρόνια ανέβηκε κατηγορία, κάτι που μας χαροποίησε όλους. Το δεύτερο ήταν τα οικονομικά της ΕΠΟ, που βελτιώθηκαν κατά πολύ με τη συνδρομή και της UEFA και της FIFA. Πέρσι το ταμείο ήταν στα 3 εκατ. ευρώ, φέτος είναι στα 11 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο μας δίνει πολλές δυνατότητες, κυρίως σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση των Ενώσεων. Αυτό ήταν το κύριο μέλημά μας: η ΕΠΟ να μεριμνά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το ίδιο και τη χρονιά που έρχεται, ώστε οι ΕΠΣ να είναι υγιείς και να λαμβάνουν επειδή το δικαιούνται. Ευχή όλων είναι να έχουμε και περισσότερη ηρεμία στο πρωτάθλημα της Super League».

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε εντύπωση έκανε ότι οι δυο μεγαλύτεροι σύλλογοι της χώρας ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν ψήφισαν τους απολογισμούς βέβαια χωρίς συνέπειες αφού… πέρασε ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΟ στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας με 55 «ναι». Υπήρξαν τρία «όχι» από Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΕΠΣ Πειραιά, τρία «λευκά» από Παναθηναϊκό, Λαμία και την ΕΠΣ Λακωνίας και «παρών» από την ΕΠΣ Ηλείας. Εύκολα υπερψηφίστηκε και ο οικονομικός απολογισμός της Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα υπήρξαν 56 «ναι», ενώ αρνητική ήταν η ψήφος των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Ατρομήτου και της ΕΠΣ Πειραιά, με την ΕΠΣ Ηλείας να ψηφίζει «αποχή».

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς, υπερψηφίστηκε με 56 ΝΑΙ. Αρνητικά ψήφισαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ατρόμητος και η ΕΠΣ Πειραιά (η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε αποχωρήσει), «λευκό» από την ΕΠΣ Χανίων και «αποχή» από την ΕΠΣ Ηλείας.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς η ΕΠΣ Κέρκυρας ψήφισε θετικά και τους δυο απολογισμούς καθώς και τον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια