Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ως την Παρασκευή θα δημοπρατηθεί το κλειστό στη Ν. Κέρκυρα;

Κλειστό Ν. Κέρκυρα
28 Ιουνίου 2023 / 15:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μια εκδήλωση χαράς και ανανέωσης του ραντεβού για την επόμενη σεζόν σε όλα τα τμήματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Πήγασος Νότιας Κέρκυρας ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με μια «αποχαιρετιστήρια» γιορτή το περασμένο Σάββατο 24 Ιούνη στην οποία βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του και φυσικά γονείς των περισσότερων παιδιών. Μια εκδήλωση χαράς και ανανέωσης του ραντεβού για την επόμενη σεζόν σε όλα τα τμήματα.

Γεγονός είναι πως μια ομάδα με πάνω από 130 ενεργά μέλη μαζί με την Ακαδημία και χωρίς κλειστό γήπεδο μπάσκετ, σημαίνει ότι κάτι πολύ όμορφο γίνεται για τη νεολαία της περιοχής και οι γονείς κάτω και από τις δύσκολες συνθήκες εμπιστεύονται τα παιδιά τους να ασχολούνται με το μπάσκετ και τον Πήγασο.

 

Ο καημός όλων ένα κλειστό γυμναστήριο το οποίο θα βοηθούσε πάρα πολύ, αφού τουλάχιστον η ανδρική ομάδα πρέπει να κάνει σχεδόν 100 χιλιόμετρα για να αγωνιστεί στους επίσημους αγώνες στο ΕΑΚΚ. Πέραν αυτού τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται το χειμώνα από τις καιρικές συνθήκες και είναι τραγικό μέσα στο κρύο και τη βροχή σε ένα ανοικτό γήπεδο να αναγκάζεσαι να κάνεις προπόνηση.

Υπήρχε χρηματοδότηση από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή για κλειστό γυμναστήριο τη Νότια Κέρκυρα, πέρασαν τέσσερα χρόνια, φτάνουμε σε νέες αυτοδιοικητικές εκλογές σε 100 μέρες και πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι εντός Ιουνίου θα δημοπρατηθεί. Δηλαδή ως την ερχόμενη Παρασκευή. Είμαστε πολύ συγκρατημένοι σε όλα αυτά, γιατί πέρσι το Μάη του 20223, υπήρξε άλλη υπόσχεση στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων που πήραν μέρος σε αγώνες στίβου στο γήπεδο της Λευκίμμης, με τον Δήμαρχο να υπόσχετε Δημόσια (στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση) ότι το 2023 θα είναι έτοιμο το ταρτάν (χρηματοδοτημένο έργο και αυτό) και σε αυτό θα αγωνιστούν τα παιδιά, αλλά τίποτε ΔΕΝ έγινε.

 

Στεκόμαστε στην τεράστια ανάγκη να φτιαχτούν αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί, ανθρώπινες για τη νεολαία και να μπορούν να αθληθούν, από τον Βορρά ως το Νότο. Δυστυχώς μετά από τέσσερα χρόνια, δεν είδαμε ούτε ΕΝΑ σοβαρό αθλητικό έργο στο νησί.

Για την εκδήλωση του Πήγασου υπάρχει η παρακάτω ανακοίνωση, η οποία κάνει αναφορά και για την υπόσχεση του Δημάρχου:

 

«Καλοκαιρινή γιορτή 2023

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιουνίου η καλοκαιρινή γιορτή του συλλόγου μας που σηματοδότησε τη λήξη της σεζόν 2022-23. Σε μια χαλαρή και εορταστική ατμόσφαιρα, παιδιά και γονείς συμμετείχαν σε παιχνίδια, δροσίστηκαν με παγωτά και στο τέλος της βραδιάς κληρώσαμε και τα δώρα της λαχειοφόρου μας. Ήταν μια ευκαιρία να κάνουμε και τον απολογισμό μιας χρονιάς που ήταν πολύ δημιουργική για την ομάδα και να αναφερθούμε στο βασικότερο ζήτημα, αυτό του γηπέδου. Ανακοινώσαμε τους μεγάλους μας χορηγούς για την επόμενη σεζόν, τις επιχειρήσεις «ΜΥΡΙΛΛΑΣ» μάρμαρα-τζάκια, «ΓΕΓΙΟΣ» γενικό εμπόριο και «CUBE BISTROT» καφέ-μπαρ, των οποίων η βοήθεια είναι πολύ σημαντική για να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες απαιτήσεις.

Ενημερώσαμε τους γονείς για τη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Δήμαρχο στο γραφείο του την Τετάρτη 7 Ιουνίου και στην οποία μας διαβεβαίωσε ότι σχετικά με το κλειστό γυμναστήριο ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ. Από δω και στο εξής θα ζητούμε από όλους τους φορείς συγκεκριμένες δηλώσεις που θα ανακοινώνονται για να έχει ο καθένας και την ευθύνη των όσων λέει. Σε λίγες μέρες τελειώνει ο Ιούνιος οπότε 130 οικογένειες και όλοι οι φίλοι του συλλόγου αναμένουμε την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια