Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο σχεδιασμός για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου 2023-24

Κύπελλο 2023-24
27 Ιουνίου 2023 / 15:36
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Διαφωνίες στην Εκτελεστική Επιτροπή για μονό ή διπλό τελικό αγώνα

ΑΘΗΝΑ. Χωρίς κάποιες αλλαγές σε ότι αφορά το σχεδιασμό της διεξαγωγής του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος προσανατολίζεται η Ομοσπονδία για τη νέα σεζόν 2023-24, πλην μιας.

Αυτή είναι η διεξαγωγή του τελικού, αφού όπως είδαμε φέτος έγινε σήριαλ, γέλαγε όλη η Υφήλιος με την αδυναμία να βρεθεί γήπεδο να διεξαχθεί το ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και τελικά ένα ματς που είναι ποδοσφαιρική γιορτή σε όλο τον Πλανήτη στην Ελλάδα έγινε «κεκλεισμένων των θυρών». Και αυτό γιατί φοβήθηκαν τα επεισόδια από τους οπαδούς των ομάδων.

Αντί να επικεντρώσουν την προσοχή τους και να σχεδιάσουν στο πως θα εξαλείψουν τη βία από τα γήπεδα, έκαναν αγώνα χωρίς την παρουσία θεατών και προχώρησαν. Δυστυχώς αυτή δεν είναι η αντιμετώπιση της βίας από ΕΠΟ, Ομάδες και Πολιτεία.

Ο σχεδιασμός φέτος του θεσμού που συζητήθηκε, στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, προβλέπει, η πρώτη (27/8) και δεύτερη φάση θα διεξαχθούν με τις κυπελλούχες ομάδες των ΕΠΣ, με μονούς αγώνες. Στη τρίτη φάση θα στις 13/9 θα πάρουν μέρος και οι ομάδες της Super League 2 με γηπεδούχες τις ερασιτεχνικές ομάδες (αν το ζευγάρι είναι ερασιτεχνική με επαγγελματική ομάδα). Η πέμπτη φάση θα διεξαχθεί στις 7,8/10 με τη συμμετοχή ομάδων της Super League 1, χωρίς τις 5 πρώτες που θα πάρουν μέρος στις διοργανώσεις της UEFA. H έκτη φάση θα διεξαχθεί από 31/10 έως 2/11 με τη συμμετοχή και των ομάδων ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης.

Από την έκτη φάση μέχρι τους ημιτελικούς, οι αγώνες θα είναι διπλοί.

Όσο για τον τελικό προβλέπεται να είναι μόνος να γίνει 18 Μαΐου, αλλά στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, προέκυψαν δύο απόψεις, η μια για τη διεξαγωγή διπλού τελικού ώστε να μην έχουμε το φετινό φαινόμενο με τις συχνές αναβολές και τελικό χωρίς κόσμο, ενώ η άλλη ήταν υπέρ του μόνου τελικού. Θα εξεταστεί αυτό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Ο Αστέρας Πετριτή που είναι κυπελλούχος Κέρκυρας 2023 θα δώσει το πρώτο ματς στις 27 Αυγούστου με βάση τον παραπάνω σχεδιασμό με κυπελλούχο ομάδα ΕΠΣ πιθανόν από την ΒΔ Ελλάδα, αφού θα χωριστούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια