Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το σήριαλ της Γ΄Εθνικής 2023-24 με τα πολλά επεισόδια

Γ΄Εθνική
22 Ιουνίου 2023 / 16:01
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ομάδες και οι εκπρόσωποι του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, η «Βασίλισσα του Νότου», ΑΕ Λευκίμμης και η κορυφαία ομάδα του νησιού για το 2023, ο Αστέρας Πετριτή.

ΑΘΗΝΑ. Η ΕΠΟ έχει σχεδόν σχεδιάσει τη νέα Γ΄ Εθνική για τη σεζόν 2023-24 και όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά θα μείνει σε όλα λέει η προκήρυξη. Θα έχουμε την παρουσία 72 ομάδων που θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια σε 4 ομίλους των 18 ομάδων. Ανάμεσα σε αυτές τις

Ομάδες και οι εκπρόσωποι του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, η «Βασίλισσα του Νότου», ΑΕ Λευκίμμης και η κορυφαία ομάδα του νησιού για το 2023, ο Αστέρας Πετριτή.

Ήδη υπάρχει σχεδόν πλήρης ο χάρτης των ομάδων που θα πάρουν μέρος, περιμένουμε την τελευταία αγωνιστική για τα μπαράζ ανόδου στην Super League 2, ώστε να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η τέταρτη ομάδα που θα πάρει εισιτήριο προβιβασμού και ποια θα αγωνιστεί ξανά στην Γ΄ Εθνική, η μάχη είναι ανάμεσα σε Τηλυκράτη και Γιούχτα. Οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής θα γίνουν Παρασκευή 23 Ιουνίου και ο Τηλυκράτης είναι πιο κοντά στην άνοδο.

Βέβαια θα έχουμε και τις ομάδες (ΠΑΕ) που υποβιβάστηκαν από την Super League 2 και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική, με σύνηθες το φαινόμενο κάποιες από αυτές να πηγαίνουν να παίξουν τοπικό, αφού δεν μπορούν οικονομικά να σταθούν.

Όλα αυτά θα επηρεάσουν και τον καταρτισμό των Ομίλων και τον ακριβή αριθμό της συμμετοχής των ομάδων. Έτσι η ΕΠΟ θα κληθεί σε περίπτωση συμμετοχής λιγότερων ομάδων να δεχθεί κάποιες ομάδες αρκετά μετά τις 15 Ιουλίου, όπου προσδιορίζεται η ημερομηνία λήξης των δηλώσεων συμμετοχής. Και αυτό γιατί με βάση την προκήρυξη οι κενές θέσεις θα καλυφθούν όπως προβλέπεται.

Ουσιαστικά ξεκινάει το μεγάλο καλοκαιρινό σήριαλ όπως κάθε χρόνο για την Γ΄ Εθνική. Λογικά η Ομοσπονδία δεν θα κάνει το περσινό λάθος να χωρίσει σε πέντε (5) Ομίλους τις ομάδες και να δίνουν οι πρωταθλήτριες έξτρα 8 αγώνες μπαράζ για να μείνει μια εκτός ανόδου. Με τέσσερις ομίλους και τις πρωταθλήτριες να ανεβαίνουν στην επαγγελματική κατηγορία και πιο τίμιο και πιο σωστό είναι. Γιατί σε μια ομάδα, που μπορεί να ξόδεψε 200.000€ για να βρεθεί στην Super League 2 και μένει απ΄ έξω, τι να της πεις;

Από κει και πέρα το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα κανείς δεν ξέρει, αν και με 34 αγώνες η σεζόν, η λογική λέει ότι μετά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη πρέπει να γίνει η σέντρα. Αλλά υπομονή, Ελλάδα είμαστε, το σήριαλ έχει πολλά επεισόδια και θα ζήσουμε όπως κάθε καλοκαίρι, πολλές ανατροπές από την ΕΠΟ (ή κωλοτούμπες αν θέλετε).

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια