Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΝΑΟΚ δείχνει το δρόμο της ανάπτυξης του κερκυραϊκού πόλο

ΝΑΟΚ
21 Ιουνίου 2023 / 15:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία και λόγω συγκυριών, αλλά αποτέλεσμα σοβαρής, μεθοδικής και προγραμματισμένης δουλειάς των τελευταίων χρόνων με υπομονή και πολλές ώρες προπόνησης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παρουσία την περασμένη εβδομάδα δυο τμημάτων υποδομής της υδατοσφαίρισης του ΝΑΟΚ στα τελικά των Πανελληνίων πρωταθλημάτων είναι τεράστια επιτυχία, για έναν Όμιλο τόσο μακριά από τα κέντρα του αθλήματος (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα).

Τα κορίτσια Κ-17 έφτασαν στην τελική οκτάδα, αντιμετώπισαν μεγάλες ομάδες και μπορεί να περιμέναμε κάποιο καλό πλασάρισμα και όχι την 8η θέση, αλλά η επιτυχία είχε επιτευχθεί με την πρόκριση στα τελικά, όπως ήταν και ο αρχικός στόχος.

Οι παίδες Κ-15 ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με την πρόκριση στις καλύτερες δώδεκα ομάδες και τη συμμετοχή στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος, αυτά τα παιδιά τα επόμενα χρόνια θα πλαισιώσουν την ανδρική ομάδα, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται για να μπορέσει να στελεχωθεί (και τα κατάφερε στο μεγαλύτερο μέρος της) με δικά της παιδιά.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία και λόγω συγκυριών, αλλά αποτέλεσμα σοβαρής, μεθοδικής και προγραμματισμένης δουλειάς των τελευταίων χρόνων με υπομονή και πολλές ώρες προπόνησης.

Ο Σπύρος Καρδόνας όταν πριν λίγα χρόνια μας είχε δηλώσει ότι ξεκινάει η ομάδα από το μηδέν, θα προσπαθήσει μέσα από δικές της Ακαδημίες να ετοιμάσει αθλητές και αθλήτριες που θα πλαισιώσουν την ομάδα, γιατί δεν μπορεί να ματώνει οικονομικά, ήξερε καλά τι έλεγε και είχε στο μυαλό του ακριβώς τον τρόπο που η ομάδα μετά από 5,7 χρόνια θα πετύχει τους στόχους της. Μάλιστα τότε μιλούσε και για γυναικείο τμήμα, κάποιοι το έβλεπαν απίθανο, ήλθε όμως η ώρα που απέδειξε ότι με θέληση και υπομονή όλα μπορούν να γίνουν, μην ξεχνάμε την παρουσία των κοριτσιών στα γυναικεία πρωταθλήματα Β΄ εθνική και Α2 τις δυο σεζόν που πήραν μέρος.

Φυσικά από όλα αυτά τίποτα δεν θα είχε πετύχει το τμήμα αν, δεν είχε τη στήριξη του Δ.Σ., την παρουσία ικανών προπονητών που δουλεύουν ώρες με πολύ μεράκι και αγάπη για να πετύχουν όλα αυτά, φυσικά και την στήριξη των γονέων των παιδιών, αφού μιλάμε για παιδιά που στο ξεκίνημά τους πηγαίνουν στο Δημοτικό σχολείο, αλλά και αργότερα έχουν πλήθος υποχρεώσεων με τα μαθήματά τους (φροντιστήρια, γλώσσες, μουσική κλπ).

Στο δρόμο αυτό που χαράχτηκε πριν λίγα χρόνια, βαδίζει και φέτος ο ΝΑΟΚ και είναι πολύ σημαντικό που έχει τις εγκαταστάσεις του και το καλοκαίρι δεκάδες παιδιά προπονούνται και παίζουν πόλο στο δικό του κολυμβητήριο. Μάλιστα υπάρχει πρόγραμμα για όλους, με τη συμμετοχή και την βοήθεια του Σπύρου Καρδόνα και των προπονητών του Ομίλου, Γ. Μπαλανίκα, Σπ. Χατζηγεωργίου, Ν. Δημουλή.

Όπως έχει δώσει το καλοκαιρινό πρόγραμμα στη Δημοσιότητα ο ΝΑΟΚ έχουμε ανά κατηγορία:

Το τμήμα εκμάθησης Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 18.00 -19.15 (Ν. Δημουλής)

Μίνι παίδες: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 19.00 -20.30 (Γ. Χατζηγεωργίου)

 Κορίτσια: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 19.00 -20.30 (Γ. Μπαλανίκας)

Παίδες: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 9.00 -11.00 (Σπ. Καρδόνας)

Εφήβων και Νέων ανδρών… σε συνεννόηση με Σπ. Καρδόνα

Να σημειώσουμε ακόμη ότι όλα τα Σάββατα του Ιουλίου από τις 12.00 ως τις 13.00 ο Γ. Μπαλανίκας θα παραδίδει μαθήματα για κορίτσια 6-9 ετών

Είναι το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκμάθησης που έχει προγραμματίσει ο Όμιλος και νομίζουμε ότι μέσα από αυτή τη δουλειά έρχεται και η δικαίωση για την Κερκυραϊκή υδατοσφαίριση όπου μετά από αρκετά χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας έχει πάρει τα πάνω της και περιμένουμε στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια