Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Γ΄ Εθνική 2023-24 με ΑΕ Λευκίμμης και Αστέρα Πετριτή

Γ΄ Εθνική 2023-24
20 Ιουνίου 2023 / 17:08
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η προσπάθεια που έγινε για αναδιάρθρωση στην Γ΄ εθνική δεν πέρασε στην ΕΠΟ και αποφασίστηκε να μείνει πιστά στην προκήρυξη. Έτσι για την επόμενη σεζόν θα έχουμε κανονικά τέσσερις Ομίλους των 18 ομάδων ο καθένας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η προσπάθεια που έγινε για αναδιάρθρωση στην Γ΄ εθνική δεν πέρασε στην ΕΠΟ και αποφασίστηκε να μείνει πιστά στην προκήρυξη. Έτσι για την επόμενη σεζόν θα έχουμε κανονικά τέσσερις Ομίλους των 18 ομάδων ο καθένας. Ανάμεσα στις 72 ομάδες που θα πάρουν μέρος θα είναι η ΑΕ Λευκίμμης που έχει ήδη δηλώσει ότι θα συνεχίσει για 7η συνεχόμενη φορά να παίζει στην κατηγορία. Μαζί της και ο Αστέρας Πετριτή που για δεύτερη συνεχόμενη φορά έχει δικαίωμα να συμμετάσχει μετά από την εξαιρετική του πορεία τη σεζόν που τελείωσε.

Ο Αστέρας Πετριτή έχει νέα διοίκηση, που βγήκε από τις εκλογές της Κυριακής 18/6/2023 και που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 21/6 για να συγκροτηθεί σε σώμα. Παράλληλα εκτιμώ ότι θα πάρει την απόφαση για συμμετοχή της ομάδας στην Γ΄ Εθνική, όπως έχει εξουσιοδοτηθεί από την Γενική Συνέλευση που έγινε για το σκοπό αυτό στις 11/6/2023.

Με βάση τα δεδομένα οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής τη σεζόν 2023-24 είναι:

Από Θράκη: Ορέστης Ορεστιάδας (ΕΠΣ Έβρου), Πανθρακικός (ΕΠΣ Θράκης)
Άρης Αβάτου, Άρης Πετεινού (ΕΠΣ Ξάνθης)

Από Μακεδονία: ΑΟ Καβάλα, Νέστος Χρυσούπολης (ΕΠΣ Καβάλας)
Δόξα Δράμας (ΕΠΣ Δράμας), Απόλλων Παραλιμνίου (ΕΠΣ Σερρών)
Ποσειδών Μηχανιώνας, Θερμαϊκός Θέρμης, Νίκη Ευκαρπίας (ΕΠΣ Μακεδονίας)
ΑΟ Χανιώτης, Αετός Βαρβάρας (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Θύελλα Σαρακηνών (ΕΠΣ Πέλλας), ΠΑΟΚ Κρηστώνης (ΕΠΣ Κιλκίς), Βέροια, Μ. Αλέξανδρος Αγ. Μαρίνας (ΕΠΣ Ημαθίας), Καστοριά (ΕΠΣ Καστοριάς), Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, Σβορώνος, Πιερικός, Βατανιακός (ΕΠΣ Πιερίας).

Από Θεσσαλία: Ηρακλής Λάρισας, Απόλλων Λάρισας, ΑΕ Κιλελέρ (ΕΠΣ Λάρισας)
Μαγνησιακός (ΕΠΣ Θεσσαλίας), ΠΟ Φήκης, ΑΟ Τρίκαλα (ΕΠΣ Τρικάλων)

Από Ήπειρο και Ιόνια Νησιά: Θύελλα Κατσικάς (ΕΠΣ Ηπείρου), Αναγέννηση Άρτας (ΕΠΣ Άρτας), Θεσπρωτός (ΕΠΣ Θεσπρωτίας), Αστέρας Πετριτή, ΑΕ Λευκίμμης (ΕΠΣ Κέρκυρας), Ζάκυνθος (ΕΠΣ Ζακύνθου).

Από Στερεα ΕλλΆΔΑ: ΑΕ Μεσολογγίου (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
Αστέρας Σταυρού (ΕΠΣ Φθιώτιδας), ΑΟ Υπάτου, Ελλοπιακός (ΕΠΣ Βοιωτίας), ΑΟ Ν. Αρτάκης (ΕΠΣ Εύβοιας).

Από Πελοπόννησο: Παμβουπρσιακός (ΕΠΣ Ηλείας), Παναιγιάλειος (ΕΠΣ Αχαΐας)
Εράνη Φιλιατρών (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Παναργειακός, Φοίνικας Ν. Επιδαύρου, ΑΕ Ερμιονίδας (ΕΠΣ Αργολίδας), ΠΑΣ Κόρινθος (ΕΠΣ Κορινθίας)

Από Αττική: Πανελευσινιακός, Βύζας Μεγάρων (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής), Μαρκό, Θύελλα Ραφήνας, Αστέρας Βάρης (ΕΠΣ Ανατ. Αττικής), ΠΑΟ Ρουφ, Πανιώνιος, Φωστήρας, Αγία Παρασκευή, Άρης Πετρούπολης, Ηλυσιακός (ΕΠΣ Αθηνών), Προοδευτική, Εθνικός, Ατρόμητος Πειραιά (ΕΠΣ Πειραιά)

Από νησιά Αιγαίου και Κρήτη: ΑΕ Μυκόνου (ΕΠΣ Κυκλάδων), ΑΣ Ρόδος, Ιάλυσος, ΑΟ Πυλίου Κω, ΑΕΡ Αφάντου (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Επισκοπή (ΕΠΣ Ρεθύμνου), Ηρόδοτος, Αλμυρός, ΠΟ Ατσαλένιου, ΑΟΑΝ (ΕΠΣ Λασιθίου).

ΣΗΜ.: Επίσης θα είναι ή ο Τηλυκράτης (ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας)ή ο Γιούχτας (ΕΠΣ Ηρακλείου) με τον έναν να προβιβάζεται στη Σούπερ Λιγκ 2 και ο άλλος να μένει Γ΄ Εθνική.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια