Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η χρήση του «αλφαβήτου» στην Κερκυραϊκή ποδοσφαιρική πραγματικότητα

Γ. Παπαδόπουλος
19 Ιουνίου 2023 / 15:43
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας κατέθεσε τις δικές του απόψεις για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αναφέρθηκε σε κάποια γεγονότα από το ξεκίνημα της δικής του ενασχόλησης με τον αθλητισμό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο τίτλος του άρθρου είναι του κ. Γ. Παπαδόπουλου ο οποίος για 11 χρόνια ήταν πρόεδρος στον Φαίακα Κάτω Κορακιάνας, ο οποίος ενώθηκε με τον Ποσειδώνα Αγ. Μάρκου, προήλθε η Αθλητική Ένωση Φαιάκων και πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι προχώρησε σε ένωση και με την Γυμναστική Ένωση Παλαιοκαστριτών (ΓΕΠ).

Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας κατέθεσε τις δικές του απόψεις για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αναφέρθηκε σε κάποια γεγονότα από το ξεκίνημα της δικής του ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως παράγοντες στο ποδόσφαιρο σαν τον κ. Παπαδόπουλο είναι απαραίτητοι να ασχολούνται, γιατί απέδειξε την αγάπη του για τον αθλητισμό, τη νεολαία και την κοινωνία, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η αναφορά του για όλα αυτά, αξίζει προσοχής.

 

Η επιστολή

 

Με περίσσια απορία διάβασα προσεκτικά την ανακοίνωση της Ένωσης τριών (3) ουσιαστικά ομάδων, Φαίακα, Ποσειδώνα και ΓΕΠ.

Η πρώτη είναι η ομάδα που από το 1964 (59 χρόνια) μέχρι πρότινος πρωταγωνιστούσε, στα όρια της Κάτω Κορακιάνας, μια κωμόπολης 3.500 κατοίκων με ότι αυτό συνεπάγεται. Το 2005 έπεσε από την Δ΄ Εθνική στην Β΄ Κατηγορία της ΕΠΣΚ, λόγω διάλυσης σε μια νύχτα και μη δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Μια ομάδα «Κατωμεριτών» αποφασίσαμε την συνέχιση της ιστορίας του Φαίακα. Μοναδικά περιουσιακά στοιχεία, ένα ζευγάρι κορδόνια και (ευτυχώς) το λάβαρο της ομάδας. Κατόπιν νόμιμων εκλογικών διαδικασιών το Δ.Σ. που προέκυψε μου έκανε την τιμή να με ανακηρύξει πρόεδρο, ισότιμο και ισοβαρή με τα άλλα δέκα (10) μέλη.

Σε αυτό το σημείο να μνημονεύσω την αξέχαστη Αλεξάνδρα Νικολούζου, τον Πέτρο Μικάλεφ, τον Κώστα Σαββανή, τον Γιώργο Νικολούζο, τον Ανδρέα Κοσκινά, τον Γιάννη Τσιμπούλη και τον Χάρη Μαρτζούκο, συνεπικουρούμενοι από δυο προπονητές που σημάδεψαν την πορεία, τον Νίκο Καρβούνη και τον Χρήστο Βάσσαλο. Προσφέραμε ότι ικμάδα χρόνου, χρήματος και διάθεσης διέθετε ο καθένας μας και την αναδείξαμε ως μια από τις πλέον υπολογίσιμες δυνάμεις πολυεπίπεδα. Το 2016 αποφάσισα να αποχωρήσω μετά από έντεκα (11) χρόνια απόλυτης αφοσίωσής μου στο σωματείο.

Το καινούργιο Δ.Σ. για λόγους βιωσιμότητας ενώθηκε με τον Ποσειδώνα Αγ.ιου Μάρκου για δεύτερη φορά. Η πορεία εκτός της αγωνιστικής στασιμότητας, σημαδεύτηκε από πολυποικιλιακή διοικητική ανεπάρκεια, καταστρατήγηση του καταστατικού, εκλογές χωρίς απαιτούμενες πρώτιστες διαδικασίες, συνεδριάσεις χωρίς απαρτία και πρακτικά. Παντελής έλλειψη Γενικών Συνελεύσεων, επιλεκτική διαδοχή προέδρων και μελών στο Δ.Σ. Ένα από τα αποτελέσματα όλων αυτών ήταν και η απόφαση της άρνηση συμμετοχής στην Α΄ κατηγορία, παρ΄ ότι προβιβάστηκε σε αυτήν δυο συνεχόμενες χρονιές. Προφανώς η υπερπροσπάθεια των αθλητών δεν έτυχε του ανάλογου σεβασμού από τους διοικούντες.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια