Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από τις Ακαδημιών της Κέρκυρας σε προπονήσεις επαγγελματικών ομάδων

Ακαφημίες Κέρκυρας
16 Ιουνίου 2023 / 17:40
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ελπίδα πολλών παιδιών να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες και είναι και ένας λόγος όπου ανθούν πολλές ακαδημίες στο νησί μας,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ελπίδα πολλών παιδιών να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες και είναι και ένας λόγος όπου ανθούν πολλές ακαδημίες στο νησί μας, μέσα από τις οποίες παιδιά από 6 ως 16 ετών προετοιμάζονται ελπίζοντας ότι θα φτάσουν στο επίπεδο που θα τα οδηγήσει σε επαγγελματική ομάδα. Κατά την εκτίμησή μας πάνω από 1500 παιδιά προπονούνται στις ακαδημίες του νησιού και κάποια από αυτά ξεχωρίζουν.

Μέσα από τους αγώνες των μικτών ομάδων των Ενώσεων τα βλέπουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές, υπάρχει όμως και η δυνατότητα μέσω των ακαδημιών ή μέσω κάποιων προπονητών να πάνε για δοκιμές σε κάποιες επαγγελματικές ομάδες. Άλλωστε στο νησί μας Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν τις «δικές τους» ακαδημίες και τα παιδιά που ξεχωρίζουν από όλη την Ελλάδα πηγαίνουν για αξιολόγηση από τις ομάδες αυτές. Πρόσφατα π.χ. τρία παιδιά πήγαν από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού, επτά άλλα είναι στο Βόλο και δοκιμάζονται για τις ομάδες Κ-15, Κ17 και Κ-19 του ΝΑ Βόλος, ενώ και δυο 13χρονοι από τη Βόρεια Κέρκυρα βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για αξιολόγηση στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο προπονητής της Ακαδημίας του Θιναλιακού κ. Δ. Κουρσάρης ήταν μαζί τους, ενώ υπάρχει και ενημέρωση γι αυτό.

 

Το δελτίο τύπου

 

Ένα τριήμερο (12-13-14/6) γεμάτο νέες εμπειρίες βίωσαν δυο αθλητές της Ακαδημίας μας (Γκριέζαλμπ Σάββας 2010--Σαλβάνος Γιώργος 2010) μέσω της συμμετοχής τους στις

προπονήσεις του τμήματος υποδομών Κ13 της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κάθε μέρα και κάθε προπόνηση ήταν και μια ξεχωριστή πρόκληση που οι μικροί μας την απόλαυσαν και την έζησαν εξ ολοκλήρου.

Οι αθλητές μας συνοδεύονταν από τον προπονητή τους Κουρσάρη Δημήτρη. καθώς και από τον Γενικό Αρχηγό του αντίστοιχου τμήματος π.Σαλβάνο Ιωάννη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αποδοχή ,επίσης στους προπονητές του τμήματος Κ13 Αντώνη Κρίνιτσα και Ανθή Σαββίδου για την συνεργασία τους ,καθώς και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον επικεφαλής του τμήματος Scouting, Αβραμιδη Γιάννη για την αμέριστη βοήθεια του σε οτιδήποτε και οποτεδήποτε του ζητήθηκε.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια