Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επτά 13χρονοι Κερκυραίοι στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ

ΕΟΚ
16 Ιουνίου 2023 / 17:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πιο δυνατό άθλημα της χώρας είναι το μπάσκετ, αυτό που έχει φέρει σε Εθνικό ή ομαδικό επίπεδο τις μεγαλύτερες συνολικά διακρίσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πιο δυνατό άθλημα της χώρας είναι το μπάσκετ, αυτό που έχει φέρει σε Εθνικό ή ομαδικό επίπεδο τις μεγαλύτερες συνολικά διακρίσεις. Μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού το 1987 και την παρουσία του Γκάλη, η ανάπτυξη ήταν ραγδαία και σήμερα χιλιάδες παιδιά είναι στο χώρο και ονειρεύονται να φτάσουν ψηλά.

Η Ομοσπονδία (ΕΟΚ) με διάφορα προγράμματα που προωθεί κάθε χρόνο προσπαθεί και το ενδιαφέρον να κεντρίσει, αλλά και να βοηθήσει περισσότερο τα παιδιά, αυτά που ξεχωρίζουν. Στα πλαίσια αυτά έχει δημιουργήσει αναπτυξιακά προγράμματα μέσα από τα οποία οι Ομοσπονδιακοί προπονητές ξεχωρίζουν του καλύτερους αθλητές και οι κορυφαίοι φτάνουν στις Εθνικές ομάδες (παίδων, νέων, εφήβων, Κ-20, ανδρών κλπ).

Σε μια συγκέντρωση την ερχόμενη Κυριακή με αυτό το σκοπό κλήθηκαν επτά (7) παιδιά 13χρονα που αγωνίζονται σε Ακαδημίες των ομάδων της Κέρκυρας και θα βρεθούν για προπόνηση στα Γιάννενα την Κυριακή, μαζί με άλλα 23 (30 συνολικά) από τις ομάδες της ΕΣΚΑΒΔΕ, σύμφωνα με την πρόσκληση που στάλθηκε στις ομάδες και αναφέρει:.

 

«Στα πλαίσια του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σωματεία σας ότι καλούνται οι παρακάτω αθλητές (γεννημένοι το 2009) στην προπόνηση που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό γυμναστήριο του Epirus Sports Arena, στην περιοχή Κάτω Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, την Κυριακή 18/6/2023 ώρα 12:00-14:00.

**Οι αθλητές παρακαλούνται να προσέλθουν 15 λεπτά ενωρίτερα από την ορισμένη»

 

Ακολουθεί η λίστα στην οποία υπάρχουν από την Κέρκυρα οι:

Παναγιώτης Αθανασίου του Φαίακας

Γιώργος Σαλβάνος του ΝΑΟ Ναυσίθοος

Μάριος Νικόλας, Νίκος Τσιμπούλης και Πάρης Ανυφαντής του Κερκυραϊκού

Άγγελος Πλασκασοβίτης και Φώτης Λιούμπας του Πήγασου Νότιας Κέρκυρας

 

Θα είναι μια πρώτη καλή εμπειρία για τα παιδιά, κάποια από τα οποία θα ξανακληθούν και ελπίζουμε στο τέλος αν όχι όλα αρκετά από αυτά να προχωρήσουν ψηλότερα. Αλλά και από μόνη της αυτή η πρόσκληση είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά αυτά.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια