Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ώρα τελικών για Νεανίδες Κ17 και Παίδες Κ15 του ΝΑΟΚ

ΝΑΟΚ
15 Ιουνίου 2023 / 17:08
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι σπουδαία διάκριση για τον ΝΑΟΚ να έχει και αγόρια και κορίτσια στους τελικούς των Πανελληνίων πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι σπουδαία διάκριση για τον ΝΑΟΚ να έχει και αγόρια και κορίτσια στους τελικούς των Πανελληνίων πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης, στις κατηγορίες Νεανίδων (Κ17), Παίδων (Κ15). Και αυτό γιατί όλοι ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Όμιλος, την αδυναμία αυτά τα παιδιά να δίνουν φιλικά ματς προετοιμασίας, αλλά και την ανάπτυξη του αθλήματος με την πρόσθεση πολύ περισσότερων ομάδων πλέον σε όλες τις κατηγορίες.

Πιστέψαμε και μας δικαίωσε το πρόγραμμα που είχε βάλει σε εφαρμογή πριν 7,8 χρόνια η ομάδα, να δουλέψει πολύ στις Ακαδημίες και μέσα από αυτές να αναδείξει παιδιά που θα ήταν το μέλλον της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας. Δικαίωση είναι για το προπονητικό τιμ και τον επί κεφαλής Σπύρο Καρδόνα να έχουν δυο ομάδες στα τελικά των πρωταθλημάτων, δικαίωση και για τα παιδιά που έχουν δουλέψει πάρα πολύ για να φτάσουν ως εδώ.

Ότι και να καταφέρουν από την Παρασκευή 16 Ιουνίου στα τελικά που θα βρεθούν θα είναι επιτυχία, άλλωστε έχουν ξεπεράσει εαυτούς με την είσοδο τους, τα κορίτσια στις οκτώ καλύτερες ομάδες και τα αγόρια στις 12 καλύτερες.

Με βάση το πρόγραμμα έχουμε στην Αθήνα την τελική φάση των Νεανίδων (Κ17) που γίνεται 16-18 Ιουνίου.

Μετά από κλήρωση οι Όμιλοι θα είναι:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ (Εθνικό Πειραιά): ΝΟ Χανίων, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΝΑΟ Κέρκυρας

Β’ ΟΜΙΛΟΣ (Δημοτικό Αλίμου & «Αντώνης Δημητρόπουλος» / ΑΝΟΓ): Άλιμος ΝΑΣ, ΝΟ Βουλιαγμένης, Εθνικός Πειραιά, ΑΝΟ Γλυφάδας

Οι ημιτελικοί, οι αγώνες κατάταξης, ο μικρός και ο μεγάλος τελικός, θα γίνουν την Κυριακή (18/6) στο Δημοτικό κολυμβητήριο Αλίμου. Λόγω του Εθνικού πένθους για την τραγωδία ανοιχτά της Πύλου, δεν θα υπάρξει μουσική και θα τηρηθεί ενός (1’) λεπτού σιγή.

 

Η τελική φάση των Παίδων Κ15, θα γίνει στην Πάτρα 16-19 Ιουνίου και εδώ μετά από κλήρωση οι Όμιλοι είναι:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΠΑΟΚ, ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, ΝΑΟ Κέρκυρας

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Παναθηναϊκός, Άρης Θεσσαλονίκης, ΑΝΟ Γλυφάδας

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: ΝΟ Βουλιαγμένης, Ολυμπιακός, ΝΕ Πατρών

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: ΝΟ Πατρών, ΝΟ Λάρισας, ΓΣ Περιστερίου

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Εθνικό κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» (ο 1ος και 3ος Όμιλος) και το Κολυμβητήριο «Επαμεινώνδας Πετραλιάς» (ο 2ος και ο 4ος Όμιλος) του ΝΟ Πατρών.

Το πρωί της Δευτέρας (19/6) οι αγώνες θα γίνουν στο «Αντώνης Πεπανός» (θέσεις 5-8 και Ημιτελικοί), ενώ το απόγευμα στο «Επαμεινώνδας Πετραλιάς» (θέσεις 5-8, μικρός και μεγάλος Τελικός).

Ανάλογα με την κατάταξη σε κάθε όμιλο, στη συνέχεια παίζουν:

Θέσεις 9-12

3ος Α – 3ος Γ

3ος Β – 3ος Δ

Οι ηττημένοι για 11-12 και οι νικητές για 9-10

Θέσεις 1-8

1ος Α – 2ος Γ

1ος Γ – 2ος Α

1ος Β – 2ος Δ

1ος Δ – 2ος Β

Οι ηττημένοι για 5-8 και οι νικητές για 1-4

Οι όμιλοι και για τα κορίτσια και για τα αγόρια είναι δύσκολοι, θεωρούμε ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία εφόσον τα κορίτσια μπουν στην εξάδα και τα αγόρια στην οκτάδα. Ό,τι όμως και να κάνουν, μόνο συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές, για την ως σήμερα πορεία των ομάδων.

 

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια