Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έμεινε έξω, δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα του ο Θιναλιακός

Θιναλιακός
13 Ιουνίου 2023 / 16:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στα μπαράζ ανόδου ο Θιναλιακός, χωρίς όμως να μπορέσει να μπει στις πρώτες τρεις θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα και έμεινε εκτός ανόδου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στα μπαράζ ανόδου ο Θιναλιακός, χωρίς όμως να μπορέσει να μπει στις πρώτες τρεις θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα και έμεινε εκτός ανόδου. Μια άνοδο στην Γ΄ Εθνική όμως, που αν την πετύχαινε, όπως τόνισε και ο πρόεδρος του κ. Χρ. Ανεμογιάννης θα συμμετείχε με προϋποθέσεις.

Ο Θιναλιακός δεν εκμεταλλεύτηκε τα εντός έδρας ματς, όπου από τους εννέα πόντους που θα μπορούσε να πάρει, πήρε μόλις δύο. Δεν είχε ουσιαστικά δικό του γήπεδο, αν και φιλόξενο αυτό των Νυμφών που χρησιμοποίησε, αλλά για να ανέβεις κατηγορία, πρέπει να πάρεις τα ματς στην έδρα σου. Ο Θρίαμβος Λούρου και ο Άρης Φιλιατών έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας, γιατί δεν ήταν τόσο δυνατός ο Θιναλιακός για να πάρει αυτά τα ματς,. Εκεί κατά τη γνώμη μας κρίθηκε και η 3η θέση, αφού στο τελευταίο ματς με την ΑΕ Μεσολογγίου, δεν παιζόταν η πρόκριση, είχε χαθεί. Όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση στο τέλος, ακόμα και μια νίκη με Άρη Φιλιατών θα ήταν ικανή να του δώσει τη δυνατότητα να ανέβει, ακόμη και αν έχανε στην Άρτα με ένα γκολ διαφορά και όχι επτά.

Γενικά θα λέγαμε ότι δεν υπήρχε κάποια ομάδα να ξεχωρίσει, στις λεπτομέρειες κρίθηκαν οι τρεις πρώτες θέσεις και ομάδες με ιστορία όπως η Αναγέννηση Άρτας και η ΑΕ Μεσολογγίου έχουν βαριά φανέλα και ήταν από τα φαβορί για άνοδο. Παρ΄ όλα αυτά για ένα γκολ η Αναγέννηση πήρε την άνοδο και αυτό γιατί είχε νικήσει 8-1 τον Θιναλιακό. Όμως πρέπει να σταθούμε στο ματς αυτό, αφού έγινε διαιτητικό έγκλημα σε βάρος της ομάδας των Φιλιατών, που πέτυχαν γκολ στο τέλος και με αυτό κέρδιζαν την άνοδο, αλλά δεν το μέτρησε η διαιτησία (μετά από κτύπημα φάουλ η μπάλα βρήκε το σίδερο εντός εστίας που κρατάει τα δίχτυα, ήλθε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν το είδε ούτε ο Τρικαλινός διαιτητής ούτε ο επόπτης, προφανώς νόμιζαν ότι κτύπησε στο δοκάρι).

Όσο για την Θύελλα Κατσικά, τα Γιάννενα αξίζει να έχουν μια ομάδα στη Γ΄ Εθνική.

Όμως τελείωσε η φετινή σεζόν, με την ομάδα της Αχαράβης να είναι πρωταθλήτρια Κέρκυρας και να προσπαθεί φιλότιμα να πάει ψηλότερα, αλλά… θεωρούμαι ότι το φετινό μειονέκτημα της ήταν η αδυναμία να χρησιμοποιήσει το δικό της γήπεδο και στο πρωτάθλημα και στα μπαράζ, απλά γιατί η γραφειοκρατία και η ανικανότητα κάποιων, έχουν αφήσει δυο χρόνια την ομάδα χωρίς το γήπεδό της.

 Δεν θέλω να σταθώ σε λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την κατάντια της μη αλλαγής χλοοτάπητα στο γήπεδο του Αλμυρού, δυο χρόνια τώρα. Υπάρχουν σίγουρα ευθύνες και πρέπει να καταλογιστούν. Ξέρω ότι ομάδα χωρίς δικό της γήπεδο δεν μπορεί να πάει μακριά, υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις, αλλά είναι για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ο Θιναλιακός κατά γενική ομολογία, είναι ένα πολύ νοικοκυρεμένο σωματείο, που δείχνει ήθος και προβάλει αθλητισμό και πολιτισμό. Του αξίζουν τα καλύτερα και πρώτα και πάνω από όλα, να έχει το δικό του γήπεδο για προπονήσεις και αγώνες. Μάλιστα σε αυτό το γήπεδο άμεσα πρέπει να προχωρήσει και η τοποθέτηση ταρτάν, γιατί οι επιτυχίες των αθλητών από την Βόρεια Κέρκυρα στο στίβο, πρέπει και μπορούν αν είναι και μεγαλύτερες και περισσότερες. 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια