Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπό προϋποθέσεις μέσω wild card, ο Ιόνιος στη Γ΄ Εθνική

Ιόνιος
13 Ιουνίου 2023 / 16:06
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί ο Ιόνιος μετά από μια εξαιρετική σεζόν που έκανε να έφτασε στη βρύση, αλλά νερό να μην ήπιε, έχει όμως μια ακόμη ευκαιρία να το κάνει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί ο Ιόνιος μετά από μια εξαιρετική σεζόν που έκανε να έφτασε στη βρύση, αλλά νερό να μην ήπιε, έχει όμως μια ακόμη ευκαιρία να το κάνει. Η προσπάθεια για την Γ΄ Εθνική σταμάτησε στον τελικό των μπαράζ από την Δόξα Πύρρου Άρτας, αλλά υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας που ίσως του δώσει τη δυνατότητα να παίξει στη Γ΄ Εθνική.

Πριν από όλα όμως θα πρέπει η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Τετάρτης 14 Ιούνη να πάρει την απόφαση να διεκδικήσει μέσω «wild card» την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Πως θα γίνει αυτό;

Η Ομοσπονδία κάθε χρόνο αντιμετωπίζει διάφορες καταστάσεις με την μη κάθοδο ομάδων στις υψηλές κατηγορίες ως και την Γ΄ Εθνική και πράττει ανάλογα ώστε να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις που δημιουργούνται. Μάλιστα για να μπορέσει να καλύψει κάθε συμβάν, φρόντισε με κανονισμό που πέρασε πέρσι το Μάη να περάσει μια διαδικασία χορήγησης ειδικής αδειοδότησης (wild card), για ομάδες που επιθυμούν να αγωνιστούν σε ανώτερη κατηγορία, εφ΄ όσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Μια από αυτές είναι και ο Ιόνιος, που εφ΄ όσον επιθυμεί πρέπει να προχωρήσει τη διαδικασία και οι πιθανότητες να πάρει την wild card είναι πάρα πολλές. Είναι ένας τρόπος να δούμε έστω και στην Γ΄ Εθνική ομάδα του νησιού, στο οποίο το μπάσκετ περιορίζεται στα στενά όρια των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Όπως αναφέρει ο… Κανονισμός Ειδικής Αδειοδότησης της ΕΟΚ, στις όποιες κενές θέσεις προκύψουν στην Elite League, στην B’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών, στην Γ’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών… η Ομοσπονδία κάλεσε τα σωματεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της μέσω της διαδικασίας χορήγησης ειδικής αδειοδότησης (wild card), να προβούν στην εκδήλωση ενδιαφέροντός τους για την κατηγορία στην οποία επιθυμούν να αγωνιστούν την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Θα έχουμε κατ’ εξαίρεση δικαίωμα συμμετοχής στα Πρωταθλήματα σε περίπτωση που δικαιούμενη α) δεν υποβάλλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την συμμετοχή της β) δεν πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συμμετοχής, γ) αρνηθεί τη συμμετοχή της στην διοργάνωση που έχει αποκτήσει δικαίωμα να συμμετάσχει.

Έτσι δίνεται η ευκαιρία σε ομάδες, που υπό προϋποθέσεις μπορούν να έχουν συμμετοχή στα Πρωταθλήματα αρμοδιότητας της ΕΟΚ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια