Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Γεωργίου, ο γνήσιος και ασυμβίβαστος αθλητικογράφος

Γ. Γεωργίου
06 Ιουνίου 2023 / 16:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γεωργίου, ο ασυμβίβαστος αθλητικογράφος που έλεγε ανεπηρέαστα την αλήθεια χωρίς χρωματικές συμπάθειες.

ΑΘΗΝΑ. Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γεωργίου, ο ασυμβίβαστος αθλητικογράφος που έλεγε ανεπηρέαστα την αλήθεια χωρίς χρωματικές συμπάθειες. Ήταν μια μορφή στο χώρο, ένα λαϊκό παιδί από τα Πετράλωνα, με ιδιαίτερη αγάπη στον Απόλλωνα Αθηνών (κάποτε διετέλεσε και πρόεδρός του), με αγάπη στη ροκ μουσική, είχε όλα τα στοιχεία για να αγγίξει κάθε οπαδό, κάθε απλό τηλεθεατή ή ακροατή, χωρίς να του καταλογίσει ποτέ κανείς ότι ήταν υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας, απλά γιατί έλεγε την δική του αλήθεια ανεπηρέαστος από κάθε λογής πιέσεις.
Ποτέ δεν ζήτησε την εύνοια και δεν υπέκυψε στα θέλω κάποιου εκδότη, κάποιου καναλάρχη, κάποιου προέδρου ομάδας. Είχε βέβαια τις αδυναμίες του όπως το «στοίχημα», τα αλογάκια, ήταν ένας οικογενειάρχης που δεν υπέκυψε και δεν έκανε λεφτά, έμεινε φτωχός γιατί προτίμησε να έχει την αξιοπρέπειά του και να λέει τις δικές του αλήθειες.
Ξεκίνησε σαν αθλητικογράφος στα 30 του χρόνια, με την ίδρυση της αθλητικής εφημερίδας «Φίλαθλος» το 1982 και έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από το «Καφενείο των Φιλάθλων», στήλη στην εφημερίδα και μετά εκπομπή στο Κανάλι 5 και στο ραδιόφωνο του Sprint (πέρασε και από πολλά άλλα κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς).
Ήταν πολύ καλός γνώστης του ποδοσφαίρου, αγαπούσε το ερασιτεχνικό ιδιαίτερα, είχε διορατικότητα και ήξερε παρασκηνιακά πράγματα που τολμούσε να αναδείξει χωρίς να λογαριάζει οποιοδήποτε κόστος. Έδωσε βήμα στον κόσμο να λέει τις απόψεις του και μεγάλωσαν τουλάχιστον δυο γενιές με τα δικά του πιστεύω που ο περισσότερος κόσμος έκανε αποδεκτά.
Η μοίρα τον κτύπησε το 2017 όταν έχασε τον γιο του Τάσο, που είχε διαγνωστεί με τη σπάνια, αυτοάνωση νευροεκφυλιστική νόσο, την αταξία Φρίντριχ. Όταν του ανακοινώθηκε, μέσα σε ένα βράδυ άσπρισαν τα μαλλιά του, ενώ όπως έλεγε την άλλη μέρα έπεφταν τα δόντια του, που ποτέ δεν φρόντισε να τα αντικαταστήσει. Πόνεσε αφάνταστα με το χαμό του γιου του, μια απώλεια που ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.
Τα τελευταία χρόνια είχε προβλήματα με τον καρκίνο, έφυγε και ήλθε στη ζωή 2,3 φορές, αλλά κατέληξε στον νοσοκομείο του Αγ. Σάββα την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023. Ήταν και θα μείνει φωτεινός οδηγός για κάθε αθλητικογράφο που σέβεται τον εαυτό του και δεν συμβιβάζεται, αλλά και πνίγει τα οπαδικά του πάθη, για να καταγράψει την αλήθεια. Δεν ξέρουμε πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να έχουμε ένα νέο Γεωργίου, αλλά εκτιμούμε ότι δύσκολα θα βρεθεί αντικαταστάτης του.
Αιώνια σου η μνήμη

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια