Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα πραγματοποιείται το 20ο «Θερινό Ράλι ΛΕΚΑΜ»

"Θερινό Ράλι ΛΕΚΑΜ"
27 Μαΐου 2023 / 16:21
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο αγώνας είναι ουσιαστικά διήμερος και εντάσσεται στο πρωτάθλημα regularity (πλοήγησης και ακρίβειας) κλασικών αυτοκινήτων της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο 20ος αγώνας «Θερινό Ράλι ΛΕΚΑΜ» θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από τις 3 μέχρι τις 5 Ιουνίου. Τον αγώνα συνδιοργανώνει η Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας και η Λέσχη Αυτοκινήτου Κέρκυρας.

Ο αγώνας είναι ουσιαστικά διήμερος και εντάσσεται στο πρωτάθλημα regularity (πλοήγησης και ακρίβειας) κλασικών αυτοκινήτων της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ . Αυτό σημαίνει ότι τα πληρώματα θα πρέπει να ακολουθήσουν την διαδρομή που θα τους δοθεί στο βιβλίο διαδρομής (roadbook) και σε επιλεγμένα σημεία (ειδικές διαδρομές) θα πρέπει να τηρήσουν σταθερή μέση ωριαία ταχύτητα . Όλες οι ταχύτητες διέλευσης βάσει των κανονισμών είναι χαμηλότερες από αυτές που ορίζει ο ΚΟΚ ανά περιοχή. Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός ο ανταγωνισμός των πληρωμάτων στις επιμέρους δοκιμασίες του αγώνα και η απόλαυση της διαδρομής και αφετέρου φυσικά η προβολή του τόπου όπου διεξάγεται ο αγώνας.

Το ράλι χωρίζεται σε δύο σκέλη: Το Σάββατο 3 Ιουνίου εκκίνηση από την Σπιανάδα τις 14:30 με κατεύθυνση την κεντρική και νότια Κέρκυρα με τερματισμό στο ξενοδοχείο Belvedere στις Μπενίτσες. Την Κυριακή 4 Ιουνίου εκκίνηση από την Σπιανάδα τις 11:30 με κατεύθυνση τον βορρά. Θα υπάρξει μεσημβρινή στάση στο Canal D'Amour και αργότερα επιστροφή και τερματισμός πάλι στο ξενοδοχείο Belvedere.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα πραγματοποιηθούν οι απονομές στους νικητές των κατηγοριών και στη συνέχεια θα παρατεθεί γεύμα εκ μέρους της διοργάνωσης.

Την επόμενη μέρα 5 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η επιστροφή των αγωνιζομένων στην Μακεδονία απ' όπου θα έρθουν οι περισσότεροι. Φυσικά θα υπάρχουν και συμμετοχές πληρωμάτων από την Κέρκυρα, καθώς είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για κατόχους ιστορικών αυτοκινήτων, να γνωρίσουν το πλαίσιο διεξαγωγής των αγώνων regularity.

Η εκδήλωση τελείται με την υποστήριξη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.