Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευχαριστήριο της Ακαδημίας του Θιναλιακού με τη λήξη της σεζόν

ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
23 Μαΐου 2023 / 16:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ακαδημία του Θιναλιακού έχει κάνει πολλά σωστά βήματα χρόνια στο ποδόσφαιρο και στη Βόρεια Κέρκυρα, με μεγάλη βοήθεια στα παιδιά της περιοχής.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ακαδημία του Θιναλιακού έχει κάνει πολλά σωστά βήματα χρόνια στο ποδόσφαιρο και στη Βόρεια Κέρκυρα, με μεγάλη βοήθεια στα παιδιά της περιοχής. Μάλιστα είχε την ΓΕΘ σαν 2η ομάδα, εκεί όπου πήγαιναν πολλά παιδιά της Ακαδημίας, όταν ήταν έτοιμα και έπαιζαν στα πρωταθλήματα ανδρών της ΕΠΣΚ για να αποκτήσουν τις απαραίτητες εμπειρίες. Όμως η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των αθλητικών υποδομών στο νησί, κτύπησε και την πόρτα του Θιναλιακού, αφού ξήλωσαν το γήπεδο για να αλλάξει ο χλοοτάπητας, εργασία 10-15 ημερών αλλά πέρασαν σχεδόν δυο χρόνια (22 μήνες) και το γήπεδο είναι παρατημένο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τρέχει η ανδρική ομάδα και οι ακαδημίες για προπονήσεις και αγώνες στο γήπεδο της Κασσιόπης, ενώ ανεστάλη και η συμμετοχή της ΓΕΘ στο ανδρικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ.
Παρ΄ όλα αυτά η Ακαδημία του Θιναλιακού πήρε μέρος και στα τρία πρωταθλήματα (Κ12, Κ14, Κ16) που διοργάνωσε φέτος η ΕΠΣΚ και μάλιστα έκανε την υπέρβαση στην Κ16. Εκεί αν και με μειονέκτημα έδρας στον ημιτελικό, πήγε στον Άγιο Ματθαίο και νίκησε 1-0 τον ΟΦΑΜ κερδίζοντας τη συμμετοχή της στον τελικό, όπου έχασε από την ανώτερη ΑΕ Κανονιού. Όμως είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αυτή η συμμετοχή, αν μετρήσει ο καθένας την ταλαιπωρία και τις θυσίες όλων (και κυρίως των παιδιών) τα τελευταία δυο χρόνια.
Με το κλείσιμο και τυπικά της αγωνιστικής περιόδου, η Ακαδημία του Θιναλιακού, θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους είναι δίπλα της, αλλά και τα παιδιά που κάποια από αυτά δεν θα μπορούν, λόγω ηλικίας, να πάρουν ξανά μέρος σε αντίστοιχα πρωταθλήματα.
 
Το δελτίο τύπου
 
«Ένας κύκλος έκλεισε… ένας άλλος θα ανοίξει… Αυλαία λοιπόν για πολλά παιδιά της Κ16 που από την νέα αγωνιστική χρονιά, λόγω ηλικίας δεν θα είναι μαζί μας, ελπίζοντας όμως πως θα παραμείνουν κοντά, στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Έτσι λοιπόν μετά το τελευταίο παιγνίδι, στον τελικό του Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κέρκυρας, όλη η οικογένεια της Ακαδημίας του Θιναλιακού, θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες της σε όλο αυτό το γκρουπ των υπέροχων αθλητών-παιδιών, αλλά και προς όλους τους συμμετέχοντες (Προπονητές, Γενικούς Αρχηγούς, Γονείς, Ιατρικό Επιτελείο, Χορηγούς) για την άοκνη προσπάθειά τους , όχι μόνο αυτή τη χρονιά, αλλά επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ΠΑΡΕΑΣ, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.
Πολλά συγχαρητήρια στη δίκαια πρωταθλήτρια ΑΕ Κανονιού, καθώς και στο διαιτητικό τρίο για την άψογη παρουσία τους.
Τέλος ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε σε όλους αυτούς που μας ακολούθησαν και μας στήριξαν όλη τη χρονιά, σε όλα τα γήπεδα που αγωνιστήκαμε, αλλά και ιδιαίτερα στον τελικό με την πρωτοφανή και πολυπληθή παρουσία τους, για τα δεδομένα αγώνα αναπτυξιακών κατηγοριών, δείχνοντας ότι αντιλαμβάνονται την προσπάθεια που γίνεται από την Ακαδημία μας κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες...!!!». 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια