Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πάλεψαν τα κορίτσια του ΝΑΟΚ αλλά πάνε Β΄ Εθνική

ΝΑΟΚ
15 Μαΐου 2023 / 16:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έγιναν το Σαββατοκύριακο στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας «Σπ. Γιαννιώτης» οι αγώνες πλέι άουτ της Α2 γυναικών στην υδατοσφαίριση, στους οποίους συμμετείχε και η γυναικεία ομάδα του ΝΑΟΚ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έγιναν το Σαββατοκύριακο στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας «Σπ. Γιαννιώτης» οι αγώνες πλέι άουτ της Α2 γυναικών στην υδατοσφαίριση, στους οποίους συμμετείχε και η γυναικεία ομάδα του ΝΑΟΚ.
Τέσσερις ομάδες διεκδίκησαν τις δυο πρώτες θέσεις που θα τους έδιναν το εισιτήριο παραμονής και για τη νέα σεζόν στην Α2, ανάμεσά τους και ο ΝΑΟΚ. Η ομάδα του νησιού μας, που είχε τη στήριξη του κόσμου δεν μπόρεσε να κάνει τις δυο νίκες που χρειαζόταν για να παραμείνει στην παρθενική της εμφάνιση στην κατηγορία, χάνοντας τα δυο πρώτα ματς με ΟΦΗ και Ηλιούπολη, υποβιβάζεται στην Β΄ Εθνική.
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την περίπτωση το νεαρό της ηλικίας των κοριτσιών, σίγουρα η ψυχολογική πίεση, ενώ χάνοντας στα σημεία το πρώτο ματς με τον ΟΦΗ 5-6, το άγχος μεγάλωσε με αποτέλεσμα να χάσει το 2ο ματς από την Ηλιούπολη (έπαιξε δυο φορές στο πρωτάθλημα μαζί της και δεν είχε χάσει) και να αποχαιρετίσει την κατηγορία. Να σημειώσουμε ότι ο Ιωνικός στο ματς με τον ΝΑΟΚ δεν κατέβηκε να αγωνιστεί.
Μένουν οι εμπειρίες, μένει το εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα, υπάρχει μπροστά το μέλλον για τα 15χρονα και 16χρονα κορίτσια που θεωρούμε ότι θα είναι περαστικά από την Β΄ Εθνική. Μένει ακόμη η παρουσία τους στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος (είναι στις καλύτερες οκτώ ομάδες) Νεανίδων Κ-17, αφού ηλικιακά εκεί μπορεί κανείς να αντιληφθεί την πολύ σπουδαία δουλειά που γίνεται στον Όμιλο.
Ο ΟΦΗ και ο ΓΣ Ηλιούπολης είναι οι ομάδες που θα αγωνιστούν και του χρόνου στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, ήταν στις δυο πρώτες θέσεις, ενώ ΝΑΟ Κέρκυρας και Ιωνικός Νίκαιας υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική Κατηγορία.
 
Τα ματς του ΝΑΟΚ:
ΝΑΟ Κέρκυρας – ΟΦΗ 5-6
Τα οκτάλεπτα: 3-3, 0-2, 0-0, 2-1
ΝΑΟΚ: Μαρτζούκου 2, Χατζηγεωργίου 1, Ρέτση 1, Σκορδίλη 1.
ΝΑΟ Κέρκυρας– ΓΣ Ηλιούπολης 4-11
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-4, 1-1, 0-4
ΝΑΟΚ: Χατζηγεωργίου 2, Ρέτση 2.
Ιωνικός Νίκαιας – ΝΑΟΚ α.α. 0-5
Τα άλλα παιγνίδια:
Ιωνικός Νίκαιας –ΓΣ Ηλιούπολης 1-12
Ιωνικός Νίκαιας – ΟΦΗ                                 4-10
ΟΦΗ – ΓΣ ΓΣ Ηλιούπολης              12-9
 
Βαθμολογία
ΟΦΗ                      9
ΓΣ Ηλιούπολης  6
…………………………..
ΝΑΟ Κέρκυρας 3
Ιωνικός Ν.           -1
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια