Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι αντίπαλοι του Θιναλιακού στα μπαράζ ανόδου

ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ
10 Μαΐου 2023 / 15:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Θιναλιακός είναι ο πρωταθλητής Κέρκυρας και με βάση την προκήρυξη της ΕΠΟ θα διεκδικήσει την άνοδό του μέσω των μπαράζ, για να επιστρέψει στην Γ΄ Εθνική.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Θιναλιακός είναι ο πρωταθλητής Κέρκυρας και με βάση την προκήρυξη της ΕΠΟ θα διεκδικήσει την άνοδό του μέσω των μπαράζ, για να επιστρέψει στην Γ΄ Εθνική.
Τη σεζόν που τελείωσε ο Θιναλιακός πήρε σχετικά εύκολα τον τίτλο, αφού οι θεωρητικά δυνατοί του αντίπαλοι, ΟΦΜ, Όλυμπος είχαν καλή παρουσία αλλά όχι για τίτλο, η Αναγέννηση Περιβολίου έδειξε ανταγωνιστική ως ένα σημείο, ενώ μια ομάδα με βαρύ όνομα ο ΑΟ Κέρκυρα, προχωράει βήμα-βήμα και φέτος έπαιξε μετά από χρόνια στην Α΄ ΕΠΣΚ, είχε μια πολύ αξιόλογη πορεία, αλλά δεν έκανε πρωταθλητισμό.
Ο Θιναλιακός τερμάτισε πρώτος με 64 βαθμούς 14 περισσότερους από τον ΟΦΑΜ αφού πέτυχε 20 νίκες ήλθε 4 φορές ισόπαλος και έχασε δυο ματς (στους Παξούς και εντός έδρας από τον ΟΦΑΜ), είχε την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση, πέτυχε 65 τέρματα και δέχθηκε 14.
Ο παλιός άσσος της ομάδας Σπύρος Δένδιας εκτελούσε χρέη προπονητή, αποδείχθηκε πολύ ικανός αφού κατάφερε να φέρει τον τίτλο στην ομάδα, είναι στη διαδικασία απόκτησης διπλώματος, ώστε να εγγραφεί και στον Σύνδεσμο προπονητών της Κέρκυρας. Ο Χρ. Ανεμογιάννης με εξαιρετικούς συνεργάτες για μια ακόμη χρονιά έκανε την υπέρβαση για την ομάδα και όλη η οικογένεια του Θιναλιακού θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση και να ανέβει κατηγορία.
Πρέπει όμως να σταθούμε όμως σε ένα γεγονός που συμβαίνει μόνο στην Κέρκυρα. Από τον Αύγουστο του 2021 έχει μπει εργολάβος στο γήπεδο της Αχαράβης, ξήλωσε τον συνθετικό τάπητα για να μπει καινούριος, αλλά το γήπεδο παραμένει έτσι, είκοσι (20) μήνες τώρα. Αποτέλεσμα ο Θιναλιακός να μην έχει το δικό του γήπεδο για προπόνηση, να χρησιμοποιεί και σαν έδρα αρχικά αυτό των Καρουσάδων και στη συνέχεια της Κασσιόπης, ενώ τα μπαράζ θα τα δώσει αναγκαστικά σαν γηπεδούχος στο γήπεδο των Νυμφών. Αυτό που λέμε πολλές φορές ότι στις αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις η Κέρκυρα είναι ανίκανη να κάνει κάτι και φυσικά οι ομάδες το πληρώνουν αυτό.
Το ειδικό αυτό πρωτάθλημα (μπαράζ) για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική θα ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής ενώ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου. Ο Θιναλιακός θα έχει έξι αντιπάλους πρωταθλητές Ενώσεων και από τις 7 αυτές ομάδες του Ομίλου οι τρεις πρώτες βαθμολογικά θα πάρουν το εισιτήριο για την Γ΄ εθνική. Αντίπαλοι θα είναι η ΑΕ Μεσολογγίου πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, η Αναγέννηση Άρτας Πρωταθλήτριας της ΕΠΣ Άρτας, ο Θρίαμβος Λούρου πρωταθλητής της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, ο Άρης Φιλιατών πρωταθλητής της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, η Θύελλα Κατσικά πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Ηπείρου (Γιάννενα) και η Αστραπή Μεσοποταμιάς πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Καστοριάς.
Με βάση την κλήρωση που έγινε ο πρωταθλητής Κέρκυρας, εντός έδρας θα αντιμετωπίσει Θρίαμβο Λούρου, Άρη Φιλιατών και ΑΕ Μεσολογγίου και εκτός Θύελλα Κατσικά, Αναγέννηση Άρτας και Αστραπή Μεσοποταμιάς. Ο Θιναλιακός θα ξεκινήσει με εντός έδρας ματς έχοντας αντίπαλο την Κυριακή τον Θρίαμβο Λούρου, ενώ την Τετάρτη 17 Μάη θα πάει στην Καστοριά να παίξει με την Αστραπή Μεσοποταμιάς. Ρεπό θα έχει την 4η αγωνιστική.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια