Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυπελλούχος ο Αστέρας νίκησε 4-2 (1-1 κ.α.) στα πέναλτι την ΑΕΛ

Κυπελλούχος ΕΠΣΚ
08 Μαΐου 2023 / 16:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αστέρας Πετριτή είναι για 2η συνεχόμενη φορά Κυπελλούχος Κέρκυρας, αφού σε έναν όμορφο τελικό νίκησε την ΑΕ Λευκίμμης στην διαδικασία (ρώσικη ρουλέτα) των πέναλτι με 4-2, με τον κανονικό αγώνα και την παράταση να τελειώνουν 1-1.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αστέρας Πετριτή είναι για 2η συνεχόμενη φορά Κυπελλούχος Κέρκυρας, αφού σε έναν όμορφο τελικό νίκησε την ΑΕ Λευκίμμης στην διαδικασία (ρώσικη ρουλέτα) των πέναλτι με 4-2, με τον κανονικό αγώνα και την παράταση να τελειώνουν 1-1.
Πολύ κόσμος στο γήπεδο του Ολύμπου, όμορφη αθλητική ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια του ματς, με τις δυο ομάδες να είναι ισοδύναμες και ήταν φανερό ότι σε ένα λάθος ή στη λεπτομέρεια θα κρινόταν το ματς.
Ο Αστέρας με έξοχο τέρμα (ελίχθηκε εκτός περιοχής και με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Παγκράτη), του μόνιμου του σκόρερ Δ. Γραμμένου στο 35΄ άνοιξε το σκορ, ενώ ο ίδιος σε εκτέλεση φάουλ είχε δοκάρι στο 50΄. Η ΑΕ Λευκίμμης που ανέβηκε επιθετικά μετά το 60΄έψαχνε την ισοφάριση και κατάφερε να το πετύχει με ένα έξοχο σε εκτέλεση τέρμα του Χρ. Γαστεράτου που μέσα στην περιοχή και ανάμεσα σε πολλούς αντιπάλους ελίχθηκε και με υπέροχο γυριστό σουτ έκανε στο 77΄το 1-1.
Ως το τέλος του μτς και σε όλη τη διάρκεια της παράτασης η αλήθεια είναι ότι οι ομάδες περισσότερο έδωσαν προσοχή στο να μην δεχθούν γκολ, επιθετικά δεν είχαμε πολλές φάσεις και το σκορ δεν άλλαξε.
Οι ομάδες πήγαν στη διαδικασία των πέναλτι για να βγει ο νικητής, με τους παίκτες του Αστέρα να είναι και οι τέσσερις εύστοχοι, ενώ από την ΑΕ Λευκίμμης χάθηκαν δυο πέναλτι και δεν χρειάστηκε να εκτελεστεί και 5ο από τις ομάδες.
 
Η σειρά των πέναλτι:
Γρηγοριάδης (ΑΕΛ)         1-0
Πούλος (Αστέρα)             1-1
Χατζηστάμου (ΑΕΛ)        άουτ
Γραμμένος (Αστέρα)      1-2
Τουρμούσογλου (ΑΕΛ)  2-2
Γεωργοπάλης (Αστέρα)                2-3
Κωστακιώτης (ΑΕΛ)        δοκάρι
Μεντής (Αστέρας)          2-4
Διαιτητές: Γιούργας, Μιχαλάς, Δράμπαλος (4ος Μαργαρίτης)
ΑΕ Λευκίμμης (Π. Κορομπόκης): Παγκράτης, Πουλημένος, Κωστακιώτης, Ματσοβίλα, Γρηγοριάδης, Παπαγεωργίου, Μπαλός, Χατζηστάμου, Λώμης, Βέρμπης, Γαστεράτος (έπαιξαν και οι Τουρμούσογλου, Πότσης, Τσεβανέδης).
Αστέρας Πετριτή (Ι. Σφακιανάκης): Δήμας, Κουρτελέσης, Πούλος, Μεντής, Γεωργοπάλης, Γαρδικιώτης, Τσιάβος, Γκασίδης, Γεωργακόπουλος, Γραμμένος, Κουκουλέκης (έπαιξαν και οι Μαρκόν, Θηραίος, Σούκερας, Ρουμελιώτης).

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια