Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η προγραμματική για την κερκίδα στο γήπεδο του Πετριτή

Αστέρας Πετριτή
28 Απριλίου 2023 / 10:15

Απαραίτητο έργο για να πάρει το γήπεδο άδεια για διεξαγωγή αγώνων Γ΄ Εθνικής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προς έγκριση έρχεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο στη Ζάκυνθο, η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή κερκίδας στο γήπεδο του Πετριτή. Πρόκειται για ένα έργο που η ομάδα του Αστέρα Πετριτή «κυνηγάει» εδώ και καιρό, καθώς αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για να πάρει την απαιτούμενη άδεια το γήπεδο, ώστε να γίνονται εκεί αγώνες Γ’ Εθνικής.

Η προγραμματική σύμβαση θα εκπονηθεί μεταξύ του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, του Α.Ο. Αστέρας Πετριτή και της ΠΙΝ. Το θέμα εισηγείται στην συνεδρίαση του Σαββάτου (28/04) ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς.

110.000 ευρώ

Το έργο είναι π/υ 110.000 ευρώ και αφορά στη μελέτη και την κατασκευή της κερκίδας. Η χρηματοδότησή του καλύπτεται από πιστώσεις ΚΑΠ της Περιφέρειας. Η μελέτη θα εκπονηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΙΝ , η οποία θα δημοπρατήσει και θα εκτελέσει το έργο. Το έργο μετά την παραλαβή του θα παραδοθεί προς χρήση στον Α.Ο. Αστέρας Πετριτή για τη διαχείρισή του, ενώ ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας αναλαμβάνει τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου Πετριτή μετά την ολοκλήρωσή του.

Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης τους 32 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, εκ των οποίων οι 18 αφορούν στην υλοποίησή του, ενώ επιπλέον 12 μήνες απαιτούνται μόνο για τη διενέργεια του διαγωνισμού την κατακύρωση, τον προσυμβατικό έλεγχο, την πρόσκληση και την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο.

Στο Κανόνι

Ο Αστέρας Πετριτή είχε ζητήσει να γίνει εξέδρα στο γήπεδό του, 500 θέσεων, ώστε αυτό να πληροί τις προϋποθέσεις, να πάρει άδεια και να παίξει στην Γ΄ Εθνική, όπου συμμετείχε τη σεζόν που τελειώνει. Αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσει σαν έδρα το γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι, 35χλμ.

Μακριά

Παρά τις υποσχέσεις που πήρε η διοίκηση, το έργο δεν έγινε πέρσι, ενώ έρχεται τώρα η ΠΙΝ με έτοιμη προγραμματική σύμβαση, ώστε να γίνει. Η ομάδα του Αστέρα και τη νέα σεζόν 2023 - 24 θα αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική, αλλά αν δεν γίνει η κερκίδα, ώστε να εκδοθεί η κατάλληλη άδεια, δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει και πάλι το γήπεδό του. Βάσει χρονοδιαγράμματος μάλιστα της ΠΙΝ ο Αστέρας Πετριτή θα τρέχει και τη νέα σεζόν στο Κανόνι για να αγωνίζεται. 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ