Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μονόδρομος οι ακαδημίες για να επιβιώσει το πόλο του ΝΑΟΚ

ΝΑΟΚ
19 Απριλίου 2023 / 17:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελείωσε το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών στην υδατοσφαίριση με τον ΝΑΟΚ να πετυχαίνει τον αρχικό στόχο της παραμονής εύκολα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελείωσε το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών στην υδατοσφαίριση με τον ΝΑΟΚ να πετυχαίνει τον αρχικό στόχο της παραμονής εύκολα. Πήρε τελικά την 5η θέση στον Όμιλο πετυχαίνοντας συνολικά πέντε νίκες, ήταν όμως ιδιαίτερα δύσκολο να κάνει το παραπάνω βήμα, δηλαδή να είναι στην τετράδα και να παίξει πλέι οφ, κάτι που είχαν όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού, αλλά μπορεί στο εγγύς μέλλον. Σίγουρα η αδυναμία να προπονείται όλη η ομάδα μαζί παίζει το ρόλο της, ενώ και η απειρία πολλών αθλητών δεν βοήθησε φέτος.
Ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας, ο προπονητής Σπύρος Καρδόνας μίλησε στο pisina.net για τον φετινό ΝΑΟΚ και θα σταθούμε σε κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις που σκιαγραφούν την εικόνα της ομάδας και το πρωτάθλημα.
Για την πορεία του ΝΑΟΚ, ανέφερε ότι ο Όμιλος ήταν βελτιωμένος από πέρσι, με 12 Κερκυραίους και τρεις αθλητές εκτός Κέρκυρας, μικρό ρόστερ που έγινε για να χωρέσουν 4 νεότεροι αθλητές των ακαδημιών. Χαρακτήρισε διαχρονικό το πρόβλημα η μισή ομάδα να προπονείτε εκτός Κέρκυρας και υπάρχει αδυναμία φιλικών αγώνων προετοιμασίας. Παρ΄ όλα αυτά ήταν ανταγωνιστικός ο Όμιλος, έχασε 3 ματς στο γκολ στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα, αλλά πέτυχε τον 10 στόχο της παραμονής δυο αγωνιστικές πριν το τέλος.
Για το δικό του μέλλον στην ομάδα (ήδη είναι 9 χρόνια προπονητής της) και το σχεδιασμό της νέας χρονιάς είπε ότι… θα μιλήσουμε με τη διοίκηση, για τις σκέψεις του καθενός, τα πλάνα και τις οικονομικές δυνατότητες και θα δούμε. Η Κέρκυρα για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί δεν έχει άλλο δρόμο, από την ανάπτυξη των ακαδημιών, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά ο μόνος βιώσιμος δρόμος. Θα βοηθήσει ένα κολυμβητήριο στις εγκαταστάσεις του Ομίλου για την υλοποίηση του σκοπού.
Για το πρωτάθλημα της Α2 είπε ότι ανέβηκε επίπεδο με τη συμμετοχή και ξένων παικτών, αν και πρέπει να δίνεται ευκαιρία σε γηγενής παίκτες. Στο οικονομικό μειώθηκαν τα έξοδα επειδή ήταν μικρότερο, αλλά δεν είναι ωραίο να μην κατεβαίνουν ομάδες να αγωνιστούν για οικονομικούς λόγους. Μάλιστα πιστεύει ότι διαχρονικά δεν είναι πρωτάθλημα ίσων ευκαιριών, αφού τα επαρχιακά σωματεία και δει τα νησιώτικα έχουν πολλές φορές ως και τετραπλάσια έξοδα μετακίνησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενισχυθούν αφού οι ομάδες του κέντρου έχουν την δυνατότητα να τους προσφέρουν περισσότερα χρήματα, εφόσον δε χρειάζεται να ξοδέψουν το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους σε έξοδα μετακινήσεων. Τέλος έδωσε ένα τεράστιο μπράβο στους παίχτες που κάποιους έχει από μικρά παιδιά, ενώ ευχαρίστησε τη διοίκηση και ειδικότερα το πρόεδρο κ. Γ. Δημουλή, τον έφορο και συνοδοιπόρο του Π. Διαβάτη και τον κόσμο που σε κάθε παιχνίδι αγκάλιασαν με κάθε τρόπο την ομάδα».
Ο Σπύρος Καρδόνας είναι τεράστιο κομμάτι του τμήματος υδατοσφαίρισης του ΝΑΟΚ, πιστός στρατιώτης του Ομίλου και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, αυτός που οργάνωσε από το μηδέν προπονητικά το τμήμα, δημιουργήθηκε και κοριτσιών με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα χρόνια να έχουμε ομάδα και γυναικών στην Α2 και πολλά κορίτσια και αγόρια των ακαδημιών να καλούνται σε καμπ των Εθνικών ομάδων. Βέβαια σε όλα αυτά έχει εξαιρετική ομάδα προπονητών, εφόρων κλπ, που χωρίς αυτούς και τη στήριξη της διοίκησης, των γονιών και του κόσμου δεν θα μπορούσε να φτάσει σε τόσο καλό επίπεδο.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια